Nefsm ikili testi yaptırmak istememek nasıl bir cahilliktir ya. Çocuğunun down sendromu dahil birçok kalitsal hastalığı varsa öğreniyorsun. Tamam yüzde yüz sonuç vermiyor onun için amniyosentez yaptırmak lazım (doktor gerekli görürse) ama ikili test de yüksek oranda bilgi veriyor. Böyle bir imkan varken, bilim böyle bir fırsat sunuyorken “ben ikili test yaptirmiycaaam yeeea” ya da “Ne gelirse Allah’tan… Yaptirmayin ikili mikili” diyen anne adaylarinin çocuklarına üzülüyorum. Tamam her şey Allah’tan. Sana kimse çocuğun hastaysa aldırmak zorundasin demiyor ama Allah korkusun öyle bile olsa hazirlikli olmak, psikolojini hazırlıklı bulundurmak önemli değil mi? Nasıl bunu göz ardi edersiniz. Belki başka kalitsal hastaliklar çıkacak. Ki daha sonra detaylı ulturasyonda bile doktor ikili test yaptırdınız mi, sonuçları var mı diye sorar. O kadar önemli bir şey.
Özel doktorlar, hastahaneler ya da devlet hastahanelerde yaliyorlar. Özelde fiyatı şehirden şehire, doktordan doktora değişiyor. Devlette bı ucreti yok. Universite hastahanelerinde cüzi bir miktar ücreti var diye biliyorum. Arar sorarsiniz. İhmal etmeyin ve bence ikili yaltirayim mi diye de düşünmeyin. Bu bı ihtimal bile olmamali. Bu tartismaya bile açılmamalı