Happybebegim
Benim de 5-6 gün vardı. İki test aldım; ilki bozuk çıktı ikincisi pozitif. Gidip iki test daha aldım ikisi pozitif. Sağlık ocağına kan vermeye gittim çünkü eşime söylemesem catlayacagim kan testi olmadan da boşuna sevindirmiyim dedim. Kanntesti sonucunu yarın veriyoruz dediler. Bekleyemedim özel hastaneye gittim kan verdim bir iki saat heyecanla oraya buraya yürüdüm ve sonuç beta HCG 30. Bence eczaneden bir kaç tane 5 liralık testlerden alın deneyin.
Ama benim yaptığım hatayı yapmayın doktora ilk muayene için 8-9. Haftadan önce gitmeyin. Türkiye’de gereksiz muayene için bisvtere strese sokuyorlar insanı; 8-9dan önce kesenin görünüp bebeğin görünmemesi kalp sesinin olmaması doğal ama değilmiş gibi bir algı oluşturuyorlar. Yaşadığınız stres bebişinize zarar verir. Ama hamile değilseniz bile böyle bir niyetiniz varsa sağlıklı yaşamanız lazım. Gebelikten önce 6 ay kadar önce kullandığınız ilaclar yiyecekler kozmetikler vs bile etkiliyor bebeği. Hele ilk haftalarda yediğiniz şeyler coook etkili. Şayet hamile değilseniz 6 ay kadar korunup eşiniz de sizde sağlıklı bir hayata geçiş yapsanız bebeğinize en önemli hediyeyi vermiş olursunuz şimdiden. Kimi doktor 3 ay diyor ama en sağlamı 6 ay. Güzel hayırlı tatlı haberler gelsin 🍀