karakiz1 Kizlar muhallebi yapicam tarifte hem un hem nisasta koymus yarina misafirim gelicek evde bi kasik un kalmamis diger malzemelerim var un koymasam olabilir mi acaba
Boncuk18 karakiz1 Ben sana tarifimi vereyim unu biraz margarin ile kavur kokusu cıksın un kokusu sonra sütü ekle sonra istersen bir yumurta sarı vanilya ekle böyle ben daha lezzetli buluyorum
karakiz1 Gulsurmeli Ay bende hic bilmiyorum nisasta yeterli gelirmi ki baglamasi icin yarina ugrasmasam yapip koysam dedim de
bebekveannesiii Boncuk18 kadin un yok diyo ama sen bilirsin😂bide senin dediğin yalancı tavuk göğsü oluyo… krema koyacakmışsın nasılsa nisastaylada olur canım ama tam tutarmı bilmem @karakiz1
Boncuk18 bebekveannesiii ben genellikle bu tarifi kullanıyorum tatlılarımda daha lezzetli oldugu için verdim tarifi zaten muhallebiyi neyde kullanacağını bilmiyorum güzel oluyor diye söyledim ne farkeder muhallebidede aynı malzemelr bundada
bebekveannesiii Boncuk18 evet oda güzel oluyo ama ikisinin arasında fark olduğu için söylemek istedim bazıları un kokuyo diye muhallebi tercih etmez, bazılari unu kavurmakla uğraşmaz🤷malzeme aynı ama teknik farklı 😀
Btlsa karakiz1 nişasta bağlamaz malesef su muhallebisi gibi olur pelte kıvamında. Komşu falan varsa iki kaşık un isteyin en olmadı zaten iki kaşık gerekiyor ☺️