azrakusum2121 Burcu287 ben kendi doktorumla görüşmüştüm evdeyseniz gece geç saate kadar oturursun 2 gibi uyanırsan sıkıntı olmaz demişti 29 haftalık hamileyim ilk 2 haftasında evde olacam o yüzden bende inşallah tutacam
PrensesAnnesi- Ayımdayım kendi adıma konuşuyorum bebişimin gelişimi iki hafta önde suyum da çok iyiymiş bende evdeyim genel olarak yorulmuyorum o yüzden tutucam orucumu Allah nasip ederse. Ama doktorunuza danışmadan tutun veya tutmayın diyemem. Herkesin durumu şartları bünyesi bebişinin gelişimi farklı sonuçta.
Zeynepmum PrensesAnnesi- bebeğinizin 2 hafta onde olmasi o kadar saat aç kalmasını gerektirmez bebeğe günah
Rozi_annesi PrensesAnnesi- bende 30 hafta . 3 gün oldum oruç tutmak istiyorum varmı bu konuda bilgisi olan
mirage333 Burcu287 okadar uzun süre aç susuz kalmanız dogru degil. Sonucta bebek sizden besleniyor. Benim doktorum önermiyor
Eylul11 Burcu287 Eğer her şey yolundaysa tutabilirsiniz bir sakıncası olacağını sanmam . Ama tabi Allah kolaylık kılmış bir gün deneyip halinizi bir yokladıktan sonra daha emin olursunuz .
Semaan Ben tutucam bişey olucagını düşünmüyorum Allah nasip ederse hamileyken tutan arkadaşlarım çok var Allah’ın izniyle baey olmaz
edis22 Burcu287 sen oruc tutacaksinda o gunahsiz melek nasil beslenecek? Nasil boyle seyler dusunebiliyorsunuz ya caninizda can tasidiginiz halde?!?!?!?!?!
mrs-nobody Aytiii kefareti yok, ancak sonradan kaza yapılmaya niyet edilerek tutulmayabilir, deniyor. Hatta bu niyet üzerine olup tutamadan da -Allah gecinden versin- vefat edildiğinde borçlu kalınmıyormuş.
edis22 Azrasara allah sen o karnindaki melegi ac susuz birak oruc tut ben sana sevap veririm demeis. Allah islah etsin. Bence bu onerinizide kendinize saklayin baskalarina tavsiyeniz bile gunah
litfenama Burcu287 riskli olup olmadığını doktorunuza sormanız daha doğru. Herkesin hamileliği farklıdır.
bebislerimi_buyutuyorum Burcu287 benim 19 aylık bir oğlum var ve şuan 29+3 haftalık hamileyim oruca kadar 8 aya giricem 🙄 tutamicam çünkü oğlum sabah erken uyanıyor sabah erken uyanmasa bile bakımı şuyu buyu evin temizliği yemeği derken nasıl dayanicam bilmiyorum denemek istiyorum ama daha beter günün ortasında bozmak istemediğim için bu yılki oruç böyle gidecek galiba… Hepsi bir yana riskli olduğunu bildiğim için tutamicam🙁🤷🏻♀️
mrs-nobody Aytiii bende tutmayı düşünmüyorum. Ama niyetimde Allah izin verirse tutmak var kazasını.. inşAllah öyle niyetlenelim ki Allah sevabını da bu niyetimize nasip etsin 🥰🙏🏼 size de ondan yazdım nacizane 😇❤️