Candy_liz Elvira_Alisefa Bana haftada iki gün balık, fındık, ceviz, badem, her gün 8 dk kaynatılmış haşlanmış yumurta, 3 bardak civarı süt yoğurt kefir, en az 2-3 lt su, haftada iki gün et, iki gün bakliyat yiyeceksin demişti..
Narcicegi Risk yoksa her gün yürüyüş. Az hamur işi ve tatlı, bol et süt yumurta sebze. Bol su içmek, normal doğuma yardımcı olması için egzersizler
Elvira_Alisefa Narcicegi ablacim benim doktorum yumurtayi bana yasakladi neden diye soramadim amma dogusdan sonra riski cok dedi 😑ben yumurta yemeyi seviyorum bazen canim cook cekiyo ama yiyemiyorum😢
fitmom Narcicegi Elvira_Alisefa bana günde 3 tane yemeye çalış dedi yaa sizinki neden yasakladı acaba. Ama köy yumurtası dediğimiz cinsten tabii
Nadiye Elvira_Alisefa benimde hamileşiğimin başında ilk 3 ay boyunca etin kokusunu bile hissetmek miğdemi bulandırıyordu. Hamileliğmde öncede yerdim ama aramazdım pek. Sonra sırf çocuğum için azar azar yemeye başladım. Şimdi 34 haftamdayım. Hala aynı azar azar yiyorum. Doktor bir avuç yesen yeter demişti.
Englishteacher Kızlar 12haftalık hamileyim et yiyemiyorum ya düşününce bile midem bulanıyor geçer mi acaba bu? Öyle aşırı bulantım olmadı işte bazı şeylere hassasiyetim arttı et tavuk balık zaten pek sevmezdim şimdi iyice uzak duruyorum geçer mi kii
merwerkan1903 Englishteacher canim ben 24teyim tawugu cok sewerdim yani neredeyse kahwaltida yerdim o derece balıgi da cok sewerdim 9.haftada bi tiksindim 24.haftadayim hala ayni durumdayim.bırak yemeyi,et görmek bile midemi bulandırıyor.ben de bir umut belki dogumdan sonra geçer diyorum😕kırmızı eti de zaten hic sewmezdim.bunun yüzünden b12 demir cok düşük wücudumda we bu iyi bi durum degil.elimden geldigince peynir,süt,yumurta, yesil mercimek we roka yiyerek dengeyi kurmaya calisiyorum.sen de bunlari tüket canım😉
Ekimannesi Englishteacher geçer mutlaka içinizi ferah turun, son haftalarda daha çok ihtiyacı olacak bebeğin zaten
yaseminsezer benim doktorum ısrarla hergün bir bardak taze elma suyu sık iç ihmal etme diyor. bebeğin ihtiyacı olan vitaminin çoğunu karşılıyor bizim de kabızlık sorunu çekmemizi engelliyormus
Yogurtlupilav yaseminsezer çok enteresan. Banada doktorum meyve suyu içeceğine kesinlikle meyvenin kendisini ye diyor. Sindirimi lifler kolaylaştırıyor diye. Meyve suyu şekeri bir anda yükseltebiliyor, o yüzden içmemeye dikkat ediyorum.
Almira89 yaseminsezer elma suyu mu😳 Meyve suyu icerisindeki sekeri direk almamiz sebebiyle kesinlikle onerilmiyor. Meyveyi bile yogurt ya da sut esliginde tuketmek oneriliyor. Kan sekeri dengesini korumak icin. Bence elma yiyin en guzeli
deletedmom301 Ne güzel sizin doktorlarıniz bilgilendirmis sizi. Benim gittiğim doktorlar şunu ye bunu yeme demeyi bırak iki lafı zor ediyorlar. Ne zaman iyi bir doktora denk gelicem acaba
mehtap28 Her gün 5 ceviz, 5 findik, 5 tane de badem öneriyor. Ceviz haric digerlerini fazla yeme direkt anneye kilo yapar dedi. Ayrica her gün 1 kase yogurt. Bol su ve bol yürüyüs
dphnln Bol su öneriyor benimki. Mümkünse her gün denize gir yüz diyor bir de. Ne yiyeceğimi ne yemeyeceğimi söylemiyor, zaten internet elimizin altında artık çoğu doktor bu yolu izliyor. ☺️
Englishteacher merwerkan1903 yumurta da yiyemiyordum şimdi en azından kahvaltıda 1 tane yemeğe çalışıyorum ama dediğiniz gibi et görünce bile midem bulanıyor. Roka semizotu avokadolu diğer her türlü yeşilliği çok severim zaten baklagil vs de yemeğe çalışıyorum Doktorum vitamin verdi zaten et yiyemiyorum deyince inşallah geçer bakalım
Yogurtlupilav Elvira_Alisefa yeşillik, balık öneriyor sıklıkla. Ayrıca fazla yeme, kilo alırsan bebeğine de sana da zarar diyor :)
merwerkan1903 Yogurtlupilav kesinlikle dogru soyluyor canim meywenin kendisi mideyi bagirsaklari da calistiriyor lifli hali en guzeli😉