Doğum yapalı 6 ay olucak ama baya uzun aradan sonra foruma girdiğimde postları görünce hamileliğimi hatırladıımm 🥺 doğum hikayemi yazmıştım ama paylaşmak nasip olmamıştıı şimdi paylaşmak istedim belki moral olur🌸
36 haftalıkken doktorum bebeğin suyunun azalmaya başladığını ve bol bol su içmemi, Bir sonraki haftada da çatı muayenesi yapacağını söylemişti. 30 Eylül sabahı 37+2 hafta da kontrole gittim. Çatı muayenesi olacağım için bir tık heycanlıydım, doğum korkum hiçbir zaman olmadı ama çatı muayenesi olmaktan hep bi geriliyordum nedense 😂 korkulacak da hiçbir şey yokmuş. Ben kendi kendimi korkutmuşum hep 🥲Kendinizi kasmadığınız sürece çok rahat geçecektir 🌸 İlk önce ultrasonla baktı plasentanın yaşlanmaya başladığını söyledi daha sonra çatı muayenesi yaptığında 3 cm açılmam olduğunu söyledi. Sen bu açıklıkla nasıl sancı falan çekmeden gezdin 1 hafta dedi😂 Pazar günü karnıma anlık gaz sancısı gibi, iğne batması gibi bir şey olmuştu 2 kere ama dışarıda olduğumuz için wc falan çok gitmem dışarıdayken o yüzden oluyor sanıyordum. Ertesi gün 1 kere daha olunca dedim yalancı sancılarım başlıyor galiba diye meğersem sancı çekiyormuşum da haberim yokmuş 🤦🏻♀️ Doktor açılmam olduğunu söyleyince tabi ki ufak bir şok yaşadım çünkü bebek daha kanala bile girmemişti. Doğum falan olmaz diye düşünüyordum kendimce. Doktor senin yatman lazım dedi. Ben garibim hep 38-39. Haftalarda gelir bebek diye düşündüğümden evde yatıp dinlenmem gerektiğini söylüyor diye anlıyorum 😂 Kiminle geldin seni acil yatırmamız lazım böyle eve gönderemem, suyun az zaten ve açılman var falan birşeyler diyor doktor ama o an hiç duymuyorum bile dediklerini. Zaten heyecandan direk ağlamaya başladım. Kontrolden sonra kuzenime bebek görmeye gidecektik o yüzden annemle gitmiştim hastaneye. İçime doğmuş gibi annemle arabada giderken kaç gün kaldı falan diye konuşuyorduk dedim bi de yatırıyorlarmış beni😂 hiç bir belirti falan olmadan doğuma alınan var mı ki yoksa illa sancı nişan vs gelir mi demiştim, yok be illaki anlarsın doğumun başladığını demişti canım annem 🥲 Hemen annemi çağırdım içeri ben hüngür hüngür ağlıyorum tabiki o da bi endişelendi noldu noldu falan doktor onada anlattı aynı şeyleri🥲 Annem yatış işlemlerini yapmaya gitti. Özel hastane olduğu için hemen beni doğum odasına aldılar. Direk eşimi aradım evden çantamı alıp hastaneye geldi. Saat 9.30 du nst’ye bağladılar. Sürekli ebe gelip çatı muayenesi yapıyordu. 5 cm olmuştu açılmam. Sancı falan da olmayınca suni sancı verdiler. Yürüyüş yapıyorum, plates topuna oturuyorum falan yok, en son 7 cm açıklığım oldu doktorum suyumu patlatıp doğumu başlattı ama ne gelen var ne giden 😒 biraz daha bekledik iyice sancılarım arttı ıkınıyorum ama bebek gelmiyor. Doktorum karnımdan bebeği ittiriyor ama yok. Sancılarım hem çok kısa sürüyor hem de sancı gelince bebeğin kalp atışı düşüyordu. 1.30 saate yakın uğraştık doğum için ama yok minik bebeğim gelemiyordu. Doktor büyük ihtimal kordon doladı boynuna kalp atışı da düşüyor bebeği riske sokuyoruz sezaryene almamız lazım ne diyorsun dedi. Tabiki bebeğimi riske atmak istemem acil sezaryene aldılar. Spinal anestezi yapıldı. Hemşireye 10 kere falan sordum heralde birşey hissetmiycem demi diye 😂 en sonunda kadın kim kimi canlı canlı keser bana güven nerde duyuyorsunuz bunları diyince rahatladım sanırım sormadım bir daha 😂 hiçbir şey hissetmedim zaten 10 dk falan sürmüştür. Sürekli ağlıyordum şoku hala atlatamamıştım üstümden 🥺11.47 de bal kızım dünyaya geldii.
48 cm 2540 gr doğdu. Doğar doğmaz hemen hızlıca temizlediler ondan sonra koydular yanağıma. Allahııım nasıll güzel bir duygu 🥰 nasıl güzel bir ses, cennet kokusuu 😍 o anki hisleri anlatmaya kelimeler yetmez🌸 Gördükten sonra başladım yine ağlamaya bu çok küçük diye🥺 doktorum hemşireler beni susturmaya çalışıyorlar ama zaten beklediğimden erken geldi bide küçük görünce çok üzülmüştüm Ameliyathaneden odaya çıkana kadar da bir dünya ağladım. Odaya çıktıktan sonra hemen emzirdim bebeğimi 🤍 Uyuşukluğum bittikten sonra çok yatmadım sürekli yürümeye çalıştım. Yatınca ağrım oluyor ayaktayken iyi hissediyordum kendimi 1 gece kaldık sonra evimize döndük. Bebeğim küçük olduğundan sürekli uyuyor ve memeyi almıyordu. Emzirmek için uyandırmaya 1 saat uğraşıyorduk. Zar zor uyandırıyoruz 3 dk emip uyuyakalıyor. Haftasını doldurana kadar sürekli uyur daha kendini anne karnında hissediyor dedi doktor. Siz zorla uyandırıp 20 dk emzirin dediler ama ne mümkün hemen uyuyakalıyor. Bu tempoyla sabahtan akşama kadar 5 dk yatma fırsatım olmuyordu sürekli ayaktaydım bu yüzden 4. Günümde tamamen toparlanmış oldum ☺️ Beklenmedik anda geldi ama iyi ki de erkenden geldi dedik hep eşimle çünkü iyice sabırsızlanıyorduk, günler geçmek bilmiyordu🙊
Çok kolay bir normal doğumum olacaktı ama doktorun da dediği gibi 1 tur kordon dolanmış ve kordonu tutmuş minik yaramazım o yüzden gelememiş🙊 Sağlık olsun demekki böylesi hayırlıymış. Sağ sağlim kucağıma aldımya o yeter bana ♥️
Son olarak Rabbim isteyen, bekleyen herkese bu duyguları yaşatmayı, Hamile olanların da sağ salim bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻🤍 Diyerek yazacaklarımı bitiriyorum🥰