Nur_1 Hanımlar merhabalar💚buzluğa neler atıyorsunuz gerek hamilelikte gerek doğum sonrası elimin altında olsun diye hamur işi olur kurabiye poğaça vs yemeklik şeyler olur fikir verirseniz çok mutlu olurum🙏💚aslında az çok biliyorum ama yine de fikir olsun istedim bı de hangi besini koysak cikardigimizda nasıl olur tam bilmediğim için önerilerinizi bekliyorum 📍🌼
cigdem4154 Nur_1 Valla ben birşey atmıyorum annem burda olacağı için ama poğoça atarım genelde çıkardığımda tazecik olur yaprak sarması atılabilir. Yufkadan buzluk böreği yapıp atabilirsiniz. Bende başka birşey bulamadım şuan 😀
kahvesever__ Nur_1 ben sulu köfte içli köfte yaprak sarması yaptım dolaba koydum doğumum Ramazan’a geliyor sizde poçağa sigara böreği nohut fasulye lahana sarması kurabiye mantı 🥟 gibi şeyler koya bilirsiniz
Minnosbaby Nur_1 poğaça mantı koydum canım 3 4 poşet içliköfte var genelde bütün bakliyatları şimdiden haşlayıp koyuyorum buzluğa
Prenseslerimm_3 Nur_1 bende yarın doğuma gideceğim hayırlısıyla Ramazan ayı da yaklaştığı için bebekle hazırlaması zor olur diye sulu köfte yaptım çiğden etli ve zeytinyağlı yaprak sarması sardım attım su böreği yaptım 2 tepsi kıvrım böreği saçarası mantı dolma bamya çorbası pişirdim kavurmalı ekmek salması yaptım baya doldurdum yani bunları da birer yemeklik ayırıp koydum hep kaplara daha kolay ve pratik oluyor
cigdem4154 Nur_1 yani hepsi atılır galiba ben annemin tarifiyle yapıyoruuum daha kmse benim yaptığıma inanmadı puf puf oluyo çıkardığımda da aynı şekilde oluyor 🙂
Taze_gebe Nur_1 öncelikle börek bol bol. Sonra buzluk kurabiyesi diye tarifler var denedim onaylıyorum. Hamuru yapıp rulo şekilde sarıp koyuyoruz pişireceğimiz zaman bi beş dk ymuşatıp dilimleyip fırına süper oluyor. Poğaçayı pişirip koydum çıkarıp ısıtınca harika oldu. Bunun dışında yaprak sarma olur. Buğday haşlayıp koydum çorba için. Köfte alıp koydum. Bir de tavuk ve biberleri sotelik dopragıp porsiyonlayıp koydum direk at tencereye aç altını hazır yemek deneyebilirsin. Nohut fasulye yeşil mercimek haşlayıp koyuyolar ben de deneyeceğim. Çorbalık minik köfteler ve irmikli bulgur köftesi denemiştim yoğurt çorbasına güzel oluyor.
iremss Nur_1 haşlanmış bakliyat çıkarıp yemek yapcak şekilde porsiyonlayıp koyun Börek çeşitleri yapın, sigara böreği, tepsi böreği, buzluk böreği olark geçen tarifler gibi gibi Köfte çeşitleri, ızgara köfte, sulı köfte, yapıyosanz içli köfte gibi Mantı yapabiliyosanız mantı veya bi yerden belli miktarda alıp dolaba atın Poğaça pratik oluyo çeşitli yapılabilir Dereotu, maydanoz doğrayp koyulabilir yemeklere alıp koyunca bişi olmuyo Yaprak sarması, lahana pazı sarması bulgurla sarıyosanız dolaba koyun çıkarnca hiçbişi olmuyo
Mom727373 Nur_1 ben kışın belki baharda canım çeker diye brokoli balkabağı tarzı şeylerden minik minik atmıştım. Bir de limon sıkmakla uğraşamam belki bebiş gelince diye kilo kilo limon sıkıp buz kaliplarina koymuş donduktan sonra poşetlere atmıştım. Acayip pratik içecegime mi limon katacagim bir buz kalıbı atıyorum, yemeğe katıyorum. Yazın çok kolay olacak.
Novaa Nur_1 Haşlanmış nohut, köfte, fasulye yemeği, yaprak sarma, karnıyarık, sulu köfte, içli köfte, mantı, yufka ile yapılmış mantarlı, peynirli, ıspanaklı börek, sigara böreği, katmer gibi şeyler bulunduruyorum.
Novaa Nur_1 Evet kesinlikle, birbirimize tanımadan destek oluyoruz☺️ Tabii bunlar için anne yardımı da alıyorum😇