Tugce2827 Yarın 20 haftalık oluyoruz. Yarın ilk tetenoz aşımızı olacağız ilk aşı nasıl geçti kızlar ağrı oldu mu ?
Anneoluyorummmm Tugce2827 Biraz ağrıdı yani kolumu kaldıramadım onun dısında pek bişi olmadı. Zaten 2. Dozu da olmadım doktorum gerek bile yok artık dedi
gamzecee Tugce2827 bende hiç bişey olmadı sadece iğnenin girdiği yer bir iki gün acıdı onun harici birşey olmadı
Tugce2827 Anneoluyorummmm benim akrabamın ikinci dozu olmadığı için doğumda rahim iltihap kapmıştı o yüzden ben olma taraftarıyım
NrcnGltkn Banada gün verildi haftya ilk dozu olmaya gidiyorum 🙄🙄 ikinci dozuda hazirana vermisler doğuma bir ay kala ama doktoruma bende sorayım gerk yoksa vurdurmayayim🙈
Anneoluyorummmm Tugce2827 normal olmuş o zaman o yada tesadüf bakalım ondan mı😊 doktoruma güveniyorum hastayı riske atamaz.
Eslem_1 Tugce2827 doktorlar rahminin iltihap kapmasını tetanoz aşısından kaynaklandığını mı söylemiş peki kesin olarak ? Anneoluyorummmm aksine sezaryen daha riskli değil mi benim de ilk doğumum olacak bıçak vs değeceği için aşılarımı oldum normalde ben de düşünmüyordum ama kesilecek vs cesaret edemedim mikrop kaparım diye
Dilarayldrmm Tugce2827 insanlar abartmayı gerçekten seviyor ben bunu anladım. Ve korkutuyorlar zaten önyargıyla gidiyorsun. Acımasa da acır yani bu şekilde düşünerek. Hiçbir sıkıntı olmuyor 🥰
Tugce2827 Dilarayldrmm bu süreçte insan herşeydem korkuyor kendine birşey olacak diye değilde bebeğe birşey olacak diye ve piskolojikmen o baskı gitmiyor ben ilk gebeliğimi öğrendiğimde orada çift şeker yüklemesinde ilk bebeğimi kaybettim yaptırmayacağım diye ağlıyordu mesela bu bile benim bilinç altımda kalmış bi fobim var hala şeker yüklemesine 😳😔
Poyfudukk 2 gün önce oldum ilk vurduğunda hissetmedim ama akşama doğru bayağı ağrıdı ve hala ağrıyor normalde tetanoz olduğumda bu kadar ağrı çekmezdim hassaslaştım galiba bu dönemde özetle çok korkulacak bir şey değil ağrı dayanılacak seviyede oluyor 🌸🌸🌸
Eslem_1 Tugce2827 şeker yüklemesinden ben de tedirgin oluyorum açlık tokluk kan şekerine baktıran da oluyormış sadece belki onu yaptırırım ama işte doktorlar kesin neyden kaybettiğini söylüyorlar mı şeker yüklemesini yaptırdığın için kaybettin de demezler doktorlar bence
Tugce2827 @Eslem_1 akrabam alt yoldan enfeksiyon kaptı doktor direk tetenoz oldun mu demişler oda bir defa oldum demiş. Şeker yüklemesinden bende korkuyorum ilk gebelik olduğu için bakalım ne olacak