14 Mart gecesi saat 11 civarı kahverengi bir akıntım geldi meğerse bu nişanımmış olabileceğini düşündüm ama pembe ya da kırmızı diye duyduğumdan emin olamadım. Saat 11 buçukta sancılarım başladı. Farklı bir sancıydı hissettim bunu kasığıma sancı giriyordu.İlk başta 8 dakikada bir geliyordu çok şiddetli değildi.Eşime söyledim yatıyoruz ama ikimizde uyuyamıyorum ben sancıdan o da benim huzursuz olmamdan. Neyse ben biraz diğer odaya geçtim orda sancılarını saydım 5 dakikada bir olunca eşimin yanına gittim şiddeti de biraz daha artmıştı. Eşimle hazırlandık eşyaları da alıp hastaneye gittik 5buçukta. Hemen çatı muayenesi yapıldı ve ultason ve nstye bakıldı.Ağrılarım nstde çıkmış ama derecesi düşük dedi doktor tek başına doğumu başlatmaya yetmez dedi. Açılma 2 cm miş ebe ne zaman olur belli olmaz dedi.Sancılarında artma su gelmesi veya bebeğinin hareketlerini hissetmezlik olursa gelirsin.Yoksa 2 ün sonra kontrole gel dedi. Bizi eve yolladılar ama hala sancılarıma aynı sıklıkla devam ediyordu. Duş aldım biraz yürüdüm yemek yedik sancılarımın derecesi artmaya başladı.Saat 7de dayanamayacağım şiddete geldi. Eşim sağolsun hep yanımdaydı bana çok destek oldu elini sıktım ona sarıldım.Hareketler yaptık. 7 buçuk gibi evden çıktık hastaneye geldik. Ama aşırı sancım var geldiği an yer çömelince biraz geçiyordu. Ağlaya ağlaya gittim doğumhaneye hemen yüzümden çok sancım olduğunu anladılar. Çatı muayenesinde 5cm açıklık olmuş.Şok olmuştum. Nstye de bakalım senin yatışını veririz dediler o kadar ağrım vardı ki nstde bile çok tutmadılar ultasonda bakıp yatışımı verdiler.Odama geçtim önlüğünü giydim besini taktım. Ben tabi sancılar böyle devam edecek sanıyorum daha da şiddetlendi artık dayanamıyorum deyince tekrar çatı muayenesi yapıldı 7 cm olmuştu her şey güzel gidiyordu. Sonra inanılmaz bir tuvalete çıkma isteği geldi bebek baskısından dolayı ebeyi çağırdım baktı gelmiş ya bu dedi. Ben şaşırdım az önce 7 cmydi ne ara geldi. Hemen doktoru çağırdı 12ye kadar doğurtalım dedi.Saat tam kaçtı hatırlamıyorum. 11:20 de az bir ıkınmayla bebeğim doğdu. Asıl mesele sancıyı çekmek demişti ebe o kadar haklıymış ki doğum hemen oluverdi. Bebeğimi karnıma koyup ten teması yaptılar kordonu kesildi.Hemen temizlendi giydirildi.Gözüm hep ondaydı. Bütün ağrılarım gitmişti.Ebeler Doktorlar inanılmaz kibardı ve halden anlıyordu Allah hepsinden razı olsun.Hepsine tek tek teşekkür ettim. Her şey iyi giderken bir sorun oluştu. Plesentam yani bebeğin eşi çok yukarıdaydı kendi kendine çıkmadı başka doktor müdahale edip çıkardı orda canım yandı. Kesi atılmıştı onu dikerken iğne yaptıkları için hissetmedim. Benimle yaklaşık 1saat daha uğraşınca 2 işlemde bitti. Yemek yedim bebeğimi emzirdim. Odama geçişin yapılmadan ultasonda plesenta parçası kalmış mı diye baktılar. Ufak bişey vardı onu da aldılar ordada canım acıdı. Şuan tek sorun kalçamın üstüne oturamıyorum dikiş olduğu için onun haricinde gayet iyiyim . Bebeğim de çok iyi. İnsan daha ne ister ki. O sancılar geçmek bilmeyecek gibiydi ama geçince her şey şu gibi akıp gitti. Şimdi yanımda uyuyor sanki rüya gibi. Rabbim herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin😍Sizin daha rahat ve daha kolay bir doğum geçirmeniz dileğiyle😘