Ilk_anneligim Aysimam7636 ikili ve üçlü test sonuçları asla kesinlik içermez. Hatta yüzde 30 gerçeklik payı yüzde 70 yanılma payı vardır. İnanmayın. Çevremde ki tüm hamilelere yaptırmayın Cook gereksiz diyorum ama zamanınız gelince en iyi peritanoliji uzmanına gidin gerekirse özel olsun detaylı ultrason a girin diyorum. Çünkü detaylı ultrason da yüzde yüz sonuç vermese de yüzde 90 gerçeklik payı var.
Ilk_anneligim Aysimam7636 yani ben ikili ve üçlü yaptırmadım. Detayliya gittim onda da benim de bebeğimde sorunlar çıktı ama en azından yüzde 90 ihtimali var. Daha emin olup bebeğimin sorununa göre Dr araştırması yapıp önümüze bakmaya çalışıyoruz. Allah yardımcımız olsun.
ozgecakar67 Aysimam7636 hiç endişe etme canm bende 12 gün nıfty sonuclarım gelene kadar cok üzüldüm stres ettim ama temiz geldi gerçekten doğruluk payı olmayan tarama onlar benm riskim 147/1 cıkmıstı
Aysimam7636 ozgecakar67 çok kafama taktım canm😥 ikili tarama 1:164 cut off değerinin üzerinde diyo bu smdi noluyo biliyomusn
Mrv135 Aysimam7636 Yeğenime down olabilir dendi 3 ay kadar perinatologa gitti yengem en son 6-7 aylıkken bir şey olmadığını öğrendik.
Dilek9191 Aysimam7636 fetal DNA testi kan alıyorlar normal koldan amniosentezde iyi bir hekime yaptır sıvı alma denilen şey o biraz korkutabilir belki seni ama onda da lokal bölgeyi uyuşturup iğneyle giricek çok korkma yani iyi bir hekime yaptırırsan çok kolay bi şekilde hallolur
ozgecakar67 Aysimam7636 korkma canm bişeycik yoktur bebişte saglıkla gelsin insallah bütün bebekler🙏 Benimde 147/1 di yani kan sonucu bizim gibi cıkan 147 kişide birisinin bebegi down sendrom doğuyo demişti doktor
Kumpr Aysimam7636 ikili teste kızımın ense kalınlığı 5.6 çıktı burun kemiği de normaldi ikiz oldukları için kan testi yanlış sonuç verir diye istemedi doktorum. Amniyosentez yaptırdık çok şükür temiz çıktı 🤲 içinizi ferah tutun ne gibi bulgular gördü doktor
Aysimam7636 Kumpr ultrasonda hiç bir sıkıntı çıkmadı canm ense kalınlığı burun kemiği hepsi gayet güzel dedi kandan baktı ikili test yüksek cikmis cut off değerinin üzerinde yaziyo 1:164 diye bu şekilde yaziyo
Esma46800 Aysimam7636 ben hiç yaptırmadım o testi siz içinizi ferah tutun sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah
Aysimam7636 Esma46800 Amin ins canm Allah razı olsun. Evet ultrason muayenemz gayet iyiydi bi sikinti yk dedi
Gizmo90 canım o 164 kadından 1 tanesinde down sendromu olmuş demek geri kalan 163 tanesi normal bebeğe sahip olmuş demek. Yani aslında hepsinde risk var hamileliklerin. Sen kesin tanı testlerini araştır ve onları yaptır. İnşallah 163 tanesinden birisindir 🙏
esma2197- Aysimam7636 ah canım benim seni çok iyi anlıyorum gülerek girdiğim hastaneden ağlaya ağlaya çıktım bende 24 gün önce yüksek riskli çıktı sonucum ultrasonda da bile çıkmamıştı burun kemiği 2.61 ense kalınlı 2.31 çıkmıştı normalmi dedim dedi normal kan verdim 2 güne sonuç böyle çıktı amniyesentez önerdi hemen doktorum beni çok korkuttu içi rahatlatacak hiç bişe demedi ağlaya ağlaya çıktım birde özele gidiyordum düşün amniyesentez düşük riski vardı yaptırmadım fetal DNA yaptırmadım ondan sonra hastaneye de gitmedim moralden çöktüm korkudan doktora gidemiyorum kötü bişe derler diye yıprandım allah hayırlısını versin hepimiz için sağlıkla alalım kucağımıza sende korkup bebeğine üzme dua et canına kıyamıcagımıza göre dua Etmekten çaremiz yok 🙏
Aysimam7636 esma2197- kiyamam yaaa😥😥 peki şuan ne durumdasınız yani sonuç olarak ne çıktı kaç haftaliksiniz ins sonuçlarımız tertemiz çıkarda içimiz feraha kavuşur canm😥🤲🤲🤲🤲🤲
esma2197- Aysimam7636 16+4 oldu doktora gitmedim eşim Yalova’da 10 gün sonra gelecek gidicez bakalım cinsiyetini öğrenmek için