Tilkii0 canım bende sigara yıllardır sigara içen biriydim hamile kaldığımı duyduğum ilk hafta günde 2 yada 3 tane içmeye devam ediyordum azalttım nasıl olsa diye ama sonra bir yazı okudum sigara içmeyi düşünmek bile bebeği olumsuz etkiler diye o günden sonra ağzıma sürmedim çok şükür ki bende senin gibi bazen her şey üstüme geliyo gözüm sigaraya gidiyo ama aklına o an bebeğini getir karnını sev onunla konuş emin ol o zaman sigarayı düşünmüyorsun bebeğimin sağlığı için içmemem lazım düşüncesi bile sana engel olmaya yeter emin ol canın sıkıldığında hep miniğine sarıl konuş en iyi terapi inşallah artık içesin gelmez ♡

Tilkii0 bende MEMLEKETTEN UZAKTAYdim sigara içiyordum kimsem yoktu.. eşimin işi geregi ordaki komşularla da yakın olamıyordum… Günde 1 2 tane sigara içip stres atıyordum hamilelikte.. sonra 34 haftalık doğum yaptım 1haffa kuvezde kaldı ölecek büyümez dedim ufacık el kadar bebekti.. çok ağladım. Çok pişmanım şuan 3 yaşında 🧿🧿🧿 NOLUR BIRAKIN İÇMEYİN YALVARIYORUM..

Ayseyllmz sigaradan dolayı mı erken doğum olduğunu düşünüyosunuz çok geçmiş olsun

Fasulyem2 inşallah 🙏🏻 aminnn Allah razı olsun güzel dualarınız için

Ayseyllmz Allahtan kafamda bitirdiğimde içmiyorum çok şükür bir anda oldu rabbim size bağışlamış evladınızı :)

dyg_klc gerçekten öyle olmalı haklısınız o kadar güzel bir duyguymuş ki rabbim ben dahil tüm hamilelerin sağlıkla kucağına almak nasip etsin tavsiyenizi kesinlikle dinlicem çok teşekkür ederim 🤗

Biroglanannesiii evet bugün doktorum da aynı şeyi söyledi az içince sıkıntı olmuyor sen sitres yapma o daha kötü diyince biraz içim rahatladı ama uzun zamandır içmediğim için heralde hamilelik de etki ediyor midem bulanıyor eskisi gibi zevk alamıyorum o yüzden içmemek daha iyi tabi teşekkür ederim ☺️

Cerendenizzz evet çoğu doktor da sitres yapma günde 2 3 içebilirsin diyor ama tiksindim sanırım içince midem bulanıyor nedense eskisi gibi zevk alamıyorum ☺️

Ayseyllmz Canım doktor mu dedi sana sigaradan erken doğum oldu diye çünkü 1000 kişi de 1 kişide sigara erken doğumu etkiliyor çünki doktorlar bebeğin en kötü ihtimal Astım bronşit doğacağını söyler ki en kötü bu oluyor rabbim bağışlamış bebeğini sana Allah uzun ömürler versin ama sigara içmeyen insanlar da erken doğum yapıyor kuzum bence o o zaman gelmek istemiş 🙏

Biroglanannesiii çocuğumda kronik bronşitte var 1000kiside 1 kişi olması sizcede az değil mi ? Ve bu yapılan araştırmalar güncel olduğunu düşünmüyorum şuan hamile olup sigara kullananlarin orani dhaa çok..

Ayseyllmz canım bunu sende değil başkalarında da görüyorum yok down sendromu vs yapar sigara ya bu kadar cahillik olamaz down sendromunun kromozomlardan olduğunu bilmiyor mu bu insanlar sigara içen kimseyi duymadım ki erken doğum yapsın canım doktor aaaa aferin iç ne güzel demez sigara içmeyen birinin de çocuğu bronşit astım oluyor ki görümcemin çocukları astım anneleri içmediği halde içen insanların da olmayabilir Allah’ın işi allah vermedikten sonra vermez asla bırakmayanlara sözüm ama bırakılmıyorsa da bu tarz yorumlara karşıyım

Ayseyllmz Ben Türkiye de yaşamıyorum bak sana açık açık diyorum yaşadığım yerde ki insanlar hamileliklerini alkolle kutluyorlar sigaradan daha beter şeyler kullanıyor gözümle gördüm kaç insandan duydum hiç birinin çocuğunda problem yok canım sen sigara içtiğin için kendini suçlamıçsın çok şükür rabbim sağlıklı evlat vermiş şükret Allah herkese sağlıklı evlat nasip etsin 🙏

Tilkii0 yapma canım içme yani Allah korusun bebeğine bişey olsa sebebi o olmasa bile içtiğin sigaradan olduğunu düşüneceksin hep vicdan azabı olacak başka şeylere yönlendir kendini

Melike464860 öyle yapıyorum zaten canım Allah’ın izniyle bu zamanları da atlatacağım

İlk aylar kusmaktan aklıma gelmedi ama bulantı geçince birkaç defa canım çok çekti tuttum kendimi. Çok stresli bi hamilelik geçiriyorum stres sigaradan daha zararlı diyorlar ama onu engelleyemedim😔

Tilkii0

Tilkii0 merhaba bişey sorabilir miyim kaç haftalık hamilesiniz ve mide bulantısı var mı ben 9+2 hiç yok bende