Nasil başlasam öncelikle 3 senelik evliyim .2019 yılında evlendim 3 ay bebek düşünmedim ve sonra hamile kaldım gittik kese göründü 2 hafta sonra tekrar gel dedi doktor sevinçle gittik bir baktı ki doktor kese yok kürtaj olman gerekiyor. basimdan aşağı kaynar sular döküldü kürtaj oldum. Bir ay sonra tekrar hamile kaldim her şey iyi giderken önce bende safra kesesi tasi cıktı acillik oluyordum onu bir şekilde atlattım babam yoğun bakımda yatti o surede çıkınca ben baktım..bir sürü sayamadığım sıkıntı neyse dedim kendimi bırakmadım. 29 haftalik olmuştum karnıma ağrılar giriyordu gideyim kontrole dedim karnım taş gibi olmuştu doktor nst istedi sanci 80 sen doğuruyorsun nerdeyse dedi beni devlete sevk etti biz erken doğuma müdehale edemiyoruz yeni doğan bakım yok diye dedi neyse gittik sancılarımı durdurdular 3 gün yattım ciğer geliştirici de vurdular eve geldim karnım yine başladı sert olmaya bende özele gittim çünkü devlette bana çok çektirdiler ama hastane kıytırık yeni doğanı var tabi bilmiyordum. Içimde hep kötü bir his vardi bu hastaneden gitsem mi diye düşünüyordum keşke gitseydim ama işte insanin dili bağlanıyor 2 gün de orada kaldım ve artık sancim durmuyor beni gece sezeryane aldılar bebek ağladı dediler nasıl sevinmiştim ertesi gün sabah doktor çağırdı eşimi ona demiş bebek iyi değil akciğeri gelişmemiş yaşamaz demiş eşimde bana belli etmiyor tabi saat 3 de tekrar eşimi çağırdılar ben artık anlamaya başladım içimde kötü his var meğer bebeğim ölmüş bana geceye kadar bell etmediler en sonunda eşim söyledi ben orada çıldırdım bi yandan sezeryan acısı bi yandan bebeğin acısı paramparça oldum Allah kimseye yaşatmasin çok zor elin boş eve gelmek zar zor atlattım hatta eşime dedim 4 ayda hamile kalayım eşim kızdı toparlan önce diye sabrettim 9 aya kadar ve sonra artık bebek istiyorum ben toparlandim dedim hamile kaldım tabi bu da kolay olmadı doktor durumumu bildiği için beni sıkı takibe almıştı ve bir gün alttan ultrasonla vajinadan bakayım dedi kısalığa bir baktı 28 ml neyse dedi haftaya tekrar gel bakalım haftaya bir gittik 18 ml düşmüş acilen serklaj oldum içimden Allah’a dualar ettim ne olur bunu bana bağışla diye…eve geldim bir hafta baş ağrısı idrar yapamama kabızlık çektim kabızlık serkaljda önemli. tabi kanamalar da oldu ağlaya ağlaya hastaneye koşmalar sonra idrar yolu enfeksiyonu 2 kez oldum antibiyotik kullandım. Bir sürü ilaç ve 34 4 hataya kadar geldim . Ve bir gün ciddi derecede kaşınmaya başladım uyuz mu oldum dedim kendi kendime bir hafta evde bekledim baktım git gide kötü oluyorum doktora gittim cildiye ye sandım uyuz filan cildiye kan testi istedi sonra testte karaciğer 155lere çıkmış acilen kadın doğuma git dedi hemen doktoruma gittim Allah razı olsun hiç takipi bırakmadı beni durmadan aradı kaşıntıların nasıl bebek hareketi var mı diye sonra safra asidi testi istedi beni eve gönderdi 2 günde çıkıyor sonra sabah baktım telefon çalışıyor doktor arıyor eşime verdim korkudan eşime hemen gelin safra asidi yüksek doğuma alicam sevcani diye söylemiş ben tabi hem heyecan hem korku var bebeğime bişey olursa diye gittim bebeğim doğdu spnial anestezi oldum tabi korkudan benim tansiyon 6 ya düştü Fenalastim sonra ilaç verdiler kendime geldim bir de ne göreyim omzumda benim güzel kızım pirayem orada halsizim gözlerim dolu dolu iyi mi bebeğim dedim direk o kadar korkuyordum iyi dediler yanıma getirdiler sonra bebek nefes alamıyordu hırıltısı vardı kuveze aldılar ama korkma dediler haftan iyi biraz hava vereceğiz derken tam 3 hafta kuvezde kaldı kızım ve bir pazar hastaneden aradılar ben tabi korkarak eşime verdim telefonu ve o müjdeli haber bebeği emzirmeye gelin taburcu olacaksınız. O kadar güzel bir duygu ki gider gitmez memeye yapıştı emmeye başladı benim gözler dolu dolu yüzüne bakıp kaldım bakmaya doyamadım şimdi yanımda uykusuz kalıyorum hep yüzüne bakmaktan 🙂 biraz uzun oldu ama hikayem uzundu kusura bakmayın 🥰