Barlas_mom bakış açınızı yanlış buluyorum, seçim diyorsunuz, hatta erken seçim istesinler diyorsunuz, seçimde diyelim ki sonuç değişmedi ve mevcut düzen aynen devam etti..doktorlar birer birer devlet hastanelerini bırakıp gitmeyecek mi? Zaten varsın giderse gitsinler demedi mi? Sağlık sistemi daha büyük ve geri dönüşü olmayan bir çıkmaza girmeyecek mi? Şimdi bir ay sonraya bulunamayan randevular üç dört ay sonraya bulunamayacak mı? Bazı branşlarda devlette çalışan hiç doktor kalmayacak mı? bizim toplum olarak hakettiğimiz sağlık sistemi sizce bu mu? Bunun değişmesinin tek yolu seçimler mi? Bi yasa çıkarılsa, randevu sistemi, sevk sistemi düzenlense sorun çözülecek oysa.. Sizce özel hastaneleri olan bir sağlık bakanı özel hastanelere olan talebin artmasından memnun olmaz mı? Ve halihazırda sürüklendiğimiz düzen sağlıkta özelleşme değil mi? Siz de demişsiniz devlete gidemiyorum kötü muameleden dolayı, günde 100 hasta bakmaya zorlanan gecesi gündüzü olmayan her an stres altında çalışan bi doktor nasıl güleryüzlü olabilir ki? Üç günlük bir grevi destekleseniz belki de bi şeyler düzelecek, düzeltmek zorunda kalacaklar..Ama böyle devam ederse gidişatı kestirmek hiç zor değil..Doktorlar birer birer yurtdışına gider, sistem kitlenir, halka da Suriye’den Afganistan’dan gelen doktorlar bakar..parası olan özele gider olmayan devlette doktor bulabilirse ona kalır.. Öğretmensiniz..Bu ülkenin tek sorunu sağlık değil, eğitim de aynı zamanda..Ben bunun da farkındayım..Çevremde kimse çocuğunu devlet okuluna gönderemiyor, eğitimin kalitesi günden güne düşüyor..Özel okulların fiyatı gün geçtikçe erişilmez bir noktaya geliyor..Anasınıfı 80 bin olan okul var? Biz hepimiz devlet okullarında okuduk ama şimdiden ileride çocuğumu özel okula göndermekten başka çare göremiyorum ben de..Eğer bir gün öğretmenler isyan ederse bu değişsin, eğitimdeki yanlış politikalar düzeltilsin, eğitimin kalitesi iyileştirilsin, öğretmenlerin şartları iyileşilsin diye grev yaparsa sonuna kadar onları da desteklerim..Hem de tüm kalbimle ve tüm mecralarda..Varsın öğrenciler üç gün ders almasınlar derim, hep bozuk ve yanlış bir sistemin içinde okuyacaklarına bi şeylerin değişme şansı varsa üç gün eksik aldıkları eğitim elbet telafi edilebilir derim..Tekrar söylüyorum şu an randevu alan halkı mağdur eden de bakanlıktan başkası değil, doktorlar bir ay önceden grev yapacaklarını belirtmişlerdi, sendikalar bakanlığa yazı da gönderdi, ona rağmen o günlere randevu alınmasına müsaade ettiler, kapatabilirlerdi randevuları ama yapmadılar..zaten cb nın geçen hafta yaptığı açıklama da doktorların tek derdi paraymış gibi gösterip halkı doktorlara karşı kışkırtmak amaçlıydı..amacına da fakir halktan aldığı destekle ulaşmış gibi görünüyor..kendisi istediği özel hastanede en iyi doktora muayene olabilecek biri rahat rahat varsın gidiyorsa gitsinler diyebilir belki ama bunu doktora muhtaç vatandaşın desteklemesi komik oluyor..