En anlamadığım da özele verecek parası olmayan, devlete gitmek zorunda olanların bi kaç günlük grev için yok doktora hakkımı helal etmiyorum, seçmeseydiler o zaman diye konuşmaları..İnsanları mağdur ediyorlar edebiyatı yapmaları..Bu grev bir ay önceden belliydi, herkesin de haberi vardı, sağlık bakanlığı nasıl resmî tatillerde kapatıyor randevuları o günlere de önceden kapatsaydı ve halk mağdur olmasaydı..Hastaneyle ilgili her mağduriyette sanki patron doktormuş gibi doktorları suçlamaya alışmışız..Adamlar vatanını, milletini düşünmese şartlar iyileştirilsin diye uğraşmazlar niye uğraşsınlar ki..Dünyanın saygın ülkeleri burda kazandıklarının kat kat fazlasını veriyor ve 30 dk da bir hastaya bakma imkanları, insanca çalışma şartları sağlıyorlar..Dünyanın hiçbir yerinde de burda olduğu gibi doktora şiddet yok ki yurtdışında yaşayanlar çok iyi bilir bi doktora erişmek çok zordur durumunuz acil bile olsa, ona rağmen doktora şiddet uygulayamaz kimse cesaret eden hapisten de çıkamaz bi daha sağlık hizmeti de alamaz. Aynı zamanda yurtdışına gitmek istemeyenler devletten özele de geçip kat kat fazlasını kazanıp daha rahat bir çalışma ortamında da çalışabilirler..Gitmiyorlarsa bi şeyler değişsin daha iyi olsun diye direniyorlarsa vatanını, milletini sevdiklerinden..Sanki devlet hastanelerini doktorlar yönetiyormuş gibi yorumlar yapılmış, yok bir ay sonraya randevu veriyor doktor vs diyenler..Bu maalesef şu anki sağlık sisteminin acizliği doktor ne yapsın yani..Ben gidip de hiçbir doktorun 100.hastası olmak istemem, randevusuz hasta bakılsın da doktor size bir iki dakika mı ayırsın istiyorsunuz? Bunu mu layık görüyorsunuz kendinize? Varolan doktorları kaçırmasak, şiddete ağır cezalar verilse, çalışma koşulları iyileştirilse (ki bunu bilerek seçtiler diyenler var ama hiçbir insan 36 saat dinlenmeden çalıştırılamaz, makine değil insan bu çünkü uyuması dinlenmesi yemek yemesi lazım ki size güler yüz gösterebilsin, işini düzgün yapabilsin..aynı mı kalsın bu mesela?), sevk sistemi olsa gereksiz hastalar uzmana muayene olmasalar (soğan gözümü yakıyor niye acaba diye göz doktoruna randevu alan şuursuzlar var bu ülkede, ya da defalarca randevu alıp iptal etmeyip randevusuna gitmeyenler)..En trajikomiği de devletten yardım alarak geçinen, vergi vermeyen yeşil kartlıların da çıkıp cumhurbaşkanının lafından sonra doktorlara sizi biz okuttuk nankörler giderseniz gidin demesi..Sen neyle okuttun acaba zaten kendin devletten geçiniyorsun..Doktorları okuttuğunu düşünenler de üzgünüm ama yanılıyor, herkesin hakkı olan sınava girip başarılı oluyorlar, herkes gibi üniversite okuyup mezun oluyorlar..O zaman ülkedeki herkesi biz okuttuk, polisi savcısı hakimi..Gidip hakime diyor musunuz sizi ben okuttum 😂 Zengine hiçbi şey olmaz bu memlekette, sağlık bakanının bile özel hastaneleri var, özel hastaneler gün geçtikçe gelişiyor, olan fakir halka olacak ki o yüzden doktorlar gitmesinler diye onların direnişini en çok özele gidecek durumu olmayanların desteklemesi lazım