sema080117 Bende hem normal doğum yapan hem sezeryan yapanları dinledim.. Hem normal doğumdan hem sezeryandan korktum çünkü bazıları çok olumsuz yorumlar yapıyor🙄Normal doğum hemen hayata dönmek gibi geliyordu bana. Fakat işte kesi olması sonra dikiş olması sonra ki ilişki süreci falan düşündükçe daralmaya başladım🥺 Ama bir şekilde doğuracağız nasipse tabi ki :) O yüzden artık düşünmemeye karar verdim çünkü kim ne anlatırsa anlatsın herkesin vücut tipine, acı eşiğine, esnekliğine bağlı bu süreç tamamen :) Umarım hepimizin ki sağlıklı bir şekilde hayırlısıyla gerçekleşir🙏🏻
Mom727373 Merveonay Maalesef artık çoğu sağlıkçı bunu rutin olarak uygulamaya başladı ve son zamanlarda doğum yapanlar bunun zorunlu olduğunu düşünüyor. Doktorların hatası bence bu. Türkiye ve Brezilya sezeryan doğum mudahaleli doğum konusunda Akil dışı bir azimle ilerliyor dünyayı geride bırakıyor. Olur şey değil
Merveonay Mom727373 kolayına kaçmak İçin yapan var elbette özellikle devlet hastanelerinde ama asla kesisiz olmaz denemez böyle bir şey yok
Ceos0403 donmezzderya sabah 7 de yatış yaptım 8 sancı verdiler açılmam olduğu için 15.20 de doğum yaptım ben çok hissetmedim amaa herkesin yapısı farklıdır ❣️ Umarım sağlıkla kucağına alırsın🤲🏻
donmezzderya Ceos0403 bakalım benimde bugün yarın gelmezse pazar yatış olcak suni sancı ile gelcek 2 cm açılma vardı ama belim kasıklarım ağrıyor belkide açılma olmuştur baya bakalım ne olucak çok teşekkür ederim aminnnn inşallah 🤲
Merve-g Lujoso benim ilk hamileliğimde normal doğum yaptım kesi değil de yırtılma oldu onları diktiler ama bir dikiş için sezeryan olma derim ben dikişin bir zorlugunu göremedim sadce wc girdiğimde yanması haricinde gayet rahat normal doğum. Şimdi 37+2olduk gene normal istiyorum
Ceos0403 SutlacimiYedimmiBen canım ben doktorun söylediğinden farksız birşey söylemiyorum kızım 3.600 doğdu kiloya bağlı olabiliyormuş böyle şeyler 11 cmle doğum yaptın inanamıyorum dedi yani doktorum
SutlacimiYedimmiBen Ceos0403 kesi atılmadan esnemis 11 cm olmus olabilir tabi demkki bana kesi atılmasa 12 13 cmle doğum yapardım oğlum 4kilonun uzerindeydi
Ayse_35 Lujoso ben normal doğumm da ıkınmayı beceremedim bu yüzden doktora müdahale etti 3 dikişim vardı, 18 günde dikişler iyileşti neden bu kadar uzun sürdü diyeceksin, çünkü ben kabızlıktan dolayı ilaçlarimi kullanmadım bağırsak dikişler baskı yapmış, ağrı olunca doktora gittim ebe öyle dedi, kabızlık ilacı vermişler ben kullanmadım😬 yoksa çok daha kısa sürede iyileşecekti kaldı ki o halde bile ayaklandım işimi yapabiliyordm. İkinci normal doğum olacak. Biraz da doğum anında belli oluyor her zaman dikis olacak diye bir şey yok. Dr Banu Çiftçi hocann epizyotomi video izlemiştim istersen izleyebilirsin faydalı oluyor👍
Yenianneadayi2208 Lujoso kesisiz doğum yaptım ama az çok bir yırtığım olduğundan 1 2 dikiş atıldı Hafif bir acı hissettim 4 5 gün sonra geçti tamamen 😊
Lujoso Hepinize yanıtları için teşekkürler biraz olsun içim rahatladı. Sadece dikişlerden sonra cinsel ilişki biraz soru işareti oldu kafamda. Ama vajinanın dikişsiz kendini toparlayıp eski haline döneceğine de çok inanmıyorum bu yüzden dikiş atılması da bir yerde mantıklı.
Asudeprenses Lujoso ben yaptım, ilk doğumda kesi atıldı, çünkü ıķınamıyordum, bebek iri ve ilk doğumdu, ama ikincide hafif yırtılma oldu ,sadece onu dikti,küçük bir dikiş attı, ama ertesi günü hep ayaktaydim ve ev işlerini yapabiliyordum
Annecik02 Elmarmut12 bunun bı yöntemi var mı 😂 ne yapsak açılmamız olur kendiliginden bende kesiksiz doğum isterdim 23. Haftadayiz 🤭
Elmarmut12 Annecik02 sancım varken hep yürüdüm bide ilişkiye hiç ara vermedik son haftalarda kengel egzersizi yaptım ebemde sağolsun bn kesi istediğim halde kesmedi 😂 bunları yaptım
hunilimom Lujoso 4-6 dikişim vardı sanırım ben doğumdan 15 gün sonra baktığım da sağda ve solda 2 ser tane dikiş vardı aslında hiç dikiş olmicakmis ama kızım sağolsun 😂 suni sancı almıştım doğum da kolaydı zorluğu söyle bana göre ilk en azından bir hafta tamamen popo ustu oturamiyorsun ki doktorum da önermedi hafif yatar pozisyonda emzirdim çocuğu bakımını hiç aksatmadım hiç sorun yaşamadım sonrasın da agrim olunca ki olmadı parol vermişti doktorum