byzknn Fasulyem2 bende lahmacun yedim hafta da bir kendimi ödüllendirmek amaçlı doktorada söyledim hafta da bir yap dedi. 2 tane yedim 144 çıktı çokta uçmadı acıkcası . Sanırım benim şekerimi ekmek çıkarıyor tam buğday yememe rağmen 4 dilim yedim bi aksam doymuyorum diye aksam tokluk ölçtüm 173 cıkmıstı ilk yüksek değerim sonra hiç olmadı . Lahmacun da bile fırlamadı yani
Fasulyem2 byzknn benimde tatlı falan o kadar değil ama direkt ekmektir fast food falan yükseltiyor. Yarımdan az simit yedim dün canım istedi ona rağmen 164 çıktı insulin de yapmıştım. Çok tuhaf yani arada yükselmeler olabilir bence devamlı yüksek gitmezse bebeğe bi zararı olcağını sanmıyorum haftada 1 kaçamak yapılabilir diye düşünüyorum :)
LeonunAnnesi byzknn bende de çıktı sadece verdiği ilacı içiyorum asla dikkat etmiyorum. Dikkat ettikçe üstüne düştükçe daha yüksek çıktı değerler bende saldım böyle daha iyi
Nzdr Ceycey22 bende hamilelik düşünüyorum bu yüzden diyet yapıyorum üç aylim şekerim düştü 5.2 ama tokluk şekerim 194 çıktı az önce yemekten sonra ne yapabilirim sizinki kaç çıkıyordu tokluk ve acliklariniz bide üç aylık şekeriniz kaçtı hamile kaldiginiz da
Ceycey22 Nzdr 3 aylık 8 çıktı benim yaklaşık 1 aydır insülin ve diyet yapıyorum düşmüştür inşallah. Benim tokluk şekerim 80-140 arası ama açlığım daha yüksek çıkıyor. Ama 160 ı geçmiyor.
Ymn3535 byzknn ben daha yolun başındayım 15 haftalığım ve brnimde şekerim çıktı günde 4 kere ölçüm yapıyorum ve diyet yapıyorum ama malesef çok canımın çektiği şeylerden yiyorum tadımlık olarak neden çünkü hamileyim benim değil çocumun canı çekiyo😂
Nzdr Ceycey22 ilaca rağmen açlık nasıl 160 çıkıyor kaç aylık hamilesiniz doktor birşey demiyor mu hamilelikten önce vardı yani şeker sizde
Ceycey22 Nzdr ilaç değil ben insülin hormonu kullanıyorum evet vardı ama tedavi olmuyordum o sıra zaten hamile olduğumu öğrendim öncesinde düşürme gibi bi şansım olmadı. En yüksek çıkarsa öyle çıkıyor genelde sabah açlık 130-100 arası. Doktorum aşamayacağımız birşey değil diyor içimi her zaman ferahlatıyor. Zaten 3-4 günde bi endokrin doktorum ile ölçümlerimi inceleyip doz ayarlamaları yapıyoruz. 8 haftalık hamileyim
Mozcann 26.haftadayım bende diyet yapıyorum. Kesinlikle tavsiyem her öğün yedikten sonra dışarı çıkamıyorsanız bile evde 15 dk yürüyün öğünün ardından. Bu şekerinizi düşürüyor. Ara öğünde 1 kase yoğurda biraz tarçın karıştırıyorum tarçında şekeri düşürmekte birebir. Bazı akşamlar sade türk kahvesi içiyorum hem tok tutuyor hem de yine şekeri dengeliyor tavsiye ederim. Bu sayede şekerim tokluk hep 130un altında çıkıyor. Bazen yoğurda yarım elmayı ince dilimleyip üzerine tarçınla karıştırarak tatlı ihtiyacınızı dindirebilirsiniz 🌸
Balbocegmm byzknn idrarda da şeker çıkıyor mu idrarınızda köpürme ağızda kuruluk belirtileriniz de var mı acaba benim tokluk 85 falan çıkıyor ama idrarda glukoz pozitif çıkıyor deli etti beni
Akyldygu Lisen sen ne yersen çocuk ondan faydalanıyor düşünün ceviz yiyoruz hamileyken yada folik asit içiyoruz bunlar depo değil li günlük yediğimiz içtiğimiz şeyler benim oğlum kilo verince karnımda gelişimi geriledi benxe diyeti filan bıraktım sadece ekmek hamur işi tüketmedim çünkü verdikleri diyet listesiyle açtım
Lisen Akyldygu ceviz, kaşar, yumurta yiyorum et balık yiyorum ama ölçülü doymadan kalkıyorum . Bilemedim gene de soracağım diyetisyene.. geçen haşlanmış yarma verdi diyetisyen şekerimi fırlattı hemen ..
Lisen Akyldygu şekeriniz var mıydı ama ? İnsülin kullanıyor muydunuz?? Zayıf olması bundan dolayı mı acaba benim bebeğimin ya.. doktor da yeme diyor .. ben zaten hamur işi , şekerli besinler kesinlikle yemiyorum. Ekmek dahi ( tam buğday) yemiyorum.
Tuba_eh Melek-1005 benim 1. Saat 203 2. Saat 160 cikti diyete başladık şu anlık normal gidiyor ama harfiyen uyuyorum diyete
Melek-1005 Tuba_eh Benim 1 saat 231 2. Saat 103 çıktı da dahiliye uzmanı birkaç tetkik istedi ona göre karar verilecek
yozgey Açlık şekeri 98 insülin direncim 6,2 çıkınca de insülin direncim ve şekerim için ilaç verdi. Gebelik şekerimin çıkma olasılığı çok yüksekmiş. Diyet yapmaya çalışıyorum ama bazen kaçırıyorum sonrada bebeğe zarar verdim mi diye vicdandan ölüyorum.