dondurmalibebegim Allah sabır versin size. Meleğiniz şefaatçi olsun ötede insaallah. Size durumumdan ve doktorumun yaklaşımından bahsetmek istiyorum ki dava için fikir olsun.
Ben 34. Hafta itibariyle özel hastaneye tavsiye üzerine bir doktora geçtim. O zamana kadar devlette test, tahlil yapıldı ve şükür hiçbir aksilik yoktu. İlk muayenede doktor hanım haftada bir göreyim her şey iyi 37-38 gibi çatı muayenesi yaparım dedi. Tam kalkarken bu arada kaşıntım var cildim çok kurudu ondan herhalde dedim gözlerini açarak “haftan çok müsait hemen şu şu tahlilleri yaptır gebelik kolestazi olabilirsin” dedi telaşlı Bi şekilde. Alt, ast ve safra asiti testi yapıldı. Safra asiti 10.3 çıkmıştı (üst değer 10) doktor hanımı aradım seni dahiliyeye yönlendiriyorum dedi ve aynı gün ikisine muayene oldum. Dahiliye hekimi de gebelik kolestazi teşhisinde bulundu ve ursactive başlattı. Kadın Doğum doktorum değerlerin düşse de ben seni 37. Hafta dogum şekline karar vermek için muayene edeceğim ve doğumu başlatacağım, nereden okursan gebelik kolestazinda doğumun 37. Haftada yapılması gerektiğini göreceksin dedi. Ve 2 günde bir nst, alt, ast takibi yaptı sürekli tetikteydi. Nstde bebegin hareketlerini beğenmiyor tekrar cekilmemi istiyordu bu şekilde 37. Haftaya geldik. Çok mu abartıyor diye düşündüğüm zamanlar oldu yorulmuştum hastane eve uzaktı ama dediğiniz gibi ani bebek ölümü ya da erken doğumu göze alamam demişti. Ve o şekilde 37+2′de Suni sancı ile doğumu başlattı. En yakın arkadaşım da gebelik kolestazi (benimkinden şiddetli kasintilar ile artık onun yara olmuştu ve dogum sonrasi da devam etti Bi süre) 37. Haftanın sonunda dogurdu ama o artık dayanamıyorum deyince almış doktoru doğuma yani benimki kadar hassas davranmamış. Gebelik kolestazindan şüphelenilen durumlarda sıkı takip ve değer yükselsin, düşsün diye beklemeye gerek yok demesini şimdi anlıyorum.