Prenseslerimm_3 bu bilgiyi size şimdi veriyor çünkü 6 ay önce 40+4 de benim bebeğim öldü. Bana ne dedi biliyormusunuz ? Annem herkes bebeğimin neden öldüğünü sorunca. Bilemezdik bende bilemezdim annede bilemezdi bu çok ani bişey. O doktor bilemezde kim bilir? Benim şikayetlerimi iyi değerlendirse bebeği ultrasonda iyi takip etse bilemezmiydi gerçekten? . Ben her 40 ı dolduran gebeyi doğurtayım mı ? Sezaryene mi alayım ? Sizinle birlikte 3 gebem yatış yaptı şuan 40+2 40+3 ve ben 40+4 dedi. Çünkü ihmalleri ders olmuş olacak ki şimdi 40 ı beklemeyelim diyor. Kaç senelik doktor ? Bana yaptığı ihmalden sonramı iyi doktorculuk oynamak aklına gelmiş. Benim kaşıntılarım birebir kolestazken, bebekte gelişim geriliği olacağı intde bile yazıyor. Ama bana bebeğin benim zayıflığmdan olduğunu söylüyor. Bana 16 ağustos da 2900 , 26 ağustosda 3200 dedi. 5 gün sonra Bebek 2900 doğdu. Herkes her zayıf anne 38 de 2900 3200 arası doğuruyor. Ben nerdeyse 41 haftalıkken böyle doğurdum. Benim bebeğimin beslenemediğini neden farkedemedi. Beni muayene ederken bacaklarımı kaşıyordum, bacağımdaki yaraları gördü eteğim diz altımdaydı. Bu kadar kaşıma buna yapacak bişey yok doğumdan sonra geçecek dedi. Bunları ben yaşadım. Ben kolestaz olabilirim diye gittim kan tahlili verdim kaşıntılarım 2 günlükken. O zaman test normal çıkıyormuş. Yok değilsin dedi. Ama sürekli kan alması gerekiyomuş bu hastalık böyle teşhis ediliyor bunu bilim diyor tıp diyor başka doktorlar diyor ben demiyorum. Ama yapmadı. E nabız ortamında benden bir kez aldığı ortada. Safra asitlerimede baktırmadığı ortada. 6 ayda herhalde doktorculuğu bırakmaya karar vermiş. 40 haftayı geçmenin risk olduğunu keşke banada söyleseymiş. Hangi anne bekler kayıtsız kalır böyle bir riskle bilgilendirildiğinde. Biz bütün yaşadıklarımın ihmal olduğunu şikayetlerimi başka doktorların değerlendirmesiyle, intde okuduklarımla, kaşınan başka kişilerin doktorlarının nasıl sıkı takipte olduğuyla anladık. Bana öneren arkadaşımda doğumunu onda aynı kaşıntılarla bana söylediği aynı şeylerle müdahale etmiş. Ama o bebeğini 38 haftada kendi sancılarıyla doğumunu yaparak kucağına aldığı için hiç bilmiyordu yaşadıklarının ne olduğunu. Doğumdan memnun diye önerdi. Şimdi bana önerdiği için vicdan azabı çekiyor. O kadar pişman ki ama onluk bişey yok ben kendim gittim ayaklarımla. Kaşıntıları olan hamileleri 37de alıyorlar. Hiç kolestazı beklemiyorlar ilerlemesini. Onlar doktordu onlar böyle müdahalelerde bulundu da kendisi eğitimini başka bir ülkede mi aldı. O bilmiyor mu? Sağlık ocağı ebesi bile biliyor hastalığı kendisi uzman doktor ama bilmiyor. Benden sonra eminim ki öğrenmiştir araştırmıştır. Artık kaşınan bir gebeye ne yapması gerektiğini öğrenmiştir. Bu beceriksizliğini benim üstümde deneyimlemeseydi keşke. Okul okurken staj yaparlarken keşke öğrenebilseydi hocalarından. Size yarın ağrısız sancısız doğum diliyorum umarım bebeğiniz beklediğinizden çok daha sağlıklı gelir dünyaya. Ertesi gün mutlu sevinçli çıkarsınız hastaneden. Ben o hastaneden herkes pusetiyle ayrılırken elim boş karnımda yıkılmış hayallerimle ve yitirdiğim oğlumun yokluğuyla ayrıldım. Ben bunları yaşamayı haketmedim. Tüm önlemleri alıp yinede başıma bu gelse kader derdim. Ama diyemiyorum. Diliyorum ki Allah sorsun hesabını o gün o mahşer günü benim iki elim sadece onun yakasını arayacak. Allahım beni o güne o zamana kavuştursun.