Merve1850 Sizin oralarda lohusaya özel yapılan pelte tatlı,komposto vb. Şeyler varmı kızlar süt gelmesi ve içinizin rahatlaması için.varsa tarif paylaşalım bi yakınımız yapar getirir .
Kumsallina95 Merve1850 bizde pekmezle un pelte yapılıyor üstüne tereyağ dökülüp yeniyor sezeryan yerine iyi geliyor bizde buna puşpuruk diyoruz 😊❣️ bayada süt yapıyor
Muno22 Merve1850 doğumdan sonra kayısı ve üzüm hosafı ben yaptım kendıme goturucem ılk olarak tavuk çorbası bunu getıren olursa cok iyi olur
MeyraRana Merve1850 bizde kuru üzüm kompostosu yada herhangi bi meyve olur baharatsız yayla çorbası bide açık çay petibör bisküvi ama şuan bunları içen yapan nadir insan var ebebek de bi içecek var hani şuan hemen hemen herkes ondan içiyor ama oda çok pahalı tanesi 15 TL mi ne.
Drygmr Rezene çayı ve tahinli helva, bol bol su, doktor 4 litre su ic dedi ya, nasıl iceceksem artık. Bol yeşillik ve duş
Merve1850 Drygmr ilk günler zaten wc korkusuna içilmiyor ki su bide 4litre 😂 rezene de alayım iyi aklıma getirdiniz
Muno22 Merve1850 ben karısık yaptım kavanoza hazır norml sucak olması gerekmıyo meyve suyu ıcer gıbı içiçeksınız
Merve1850 MeyraRana ismi maltana olan çaymı.rezenede aynı işi yapmıyor mu yok ya ne varsa eskilerde var nefis tariflere baktım hatize.haside ve lohusa peltesi diye tarifler var yorumlar cok iyi sıcacık olunca süt geliyormuş içini rahatlatıyor Muş.
MeyraRana Merve1850 yok ya çay değil promalt içeceğin adı ondan kullanıyorlar ama tabikide onlara ne para vercem ona para verene kadar giderim kuruüzüm alırım yaparım kompostosunu içerim o daha sağlıklı 😁😁 zaten annem yazın erikleri toplayıp buzluğa atıyor onlardanda yapar içerim ohh mis mercimek çorbasıda süt yapıyor ama baharatsız yap ye baharatlısı bebeğe gaz yapar bnmde ilk gebeliğim hani öyle heryeri araştryrm kaynanamdan annemden öğreniyrm işte.
Merve1850 MeyraRana MeyraRana benim ikinci ama ilk çok acemilikti herkes herşeye karısto birsey yapamadım çok bilmiş kaynana var sezeryan sonrası Dr sade neskafe iç dedi.kayınvalidemde kahvemi içilir hiç bebeğe zararlı uyuşturur falan dedi .sonra rezene içiyordum evde onada anoson bu zararlı alkole katılıyor dedi lohusalık bırakmadı 😂 bunda kimseyi dinlemiycem ne biliyorsam yapcam
MeyraRana Merve1850 kahve içilmesini ilk defa senden duydum vala bendede çok karışan var ama tamam diyip geçiyorum kulak asmıyorum hani çevremden görüp bu zamana kadar bilgilendim hani şu saatten sonrada aklım eriyor hani çocuğuma gayet sağlıklı güzel bi annelik yaparım tamam de geç ozmn hani uzatmazlar tamam demezsen daha çok akıl vermeye devam ederler.kuzenlerim hep kompostu çeşidi içti açık çayla petibör bisküvi bide sütlü pirinç çorbası hani dikişlerinin tez iyileşmesi içinde tavuğu haşlayıp çorbasını içiyorlardı.
Dark Merve1850 günde 3 litre su ve 2 fincan rezene içtim. Sütüm çok boldu. Bebege fazla geldiği için buzluğa attım. Sıvı beslenin tatlı tuzlu başka biseye gerek yok