Kişiden kişiye değişiyormuş o. Kimisi 20ine kadar alacağı kiloların çoğunu alıyormuş mesela kimisi 20inden sonra. Ben ikinci trimesterda kilo almaya başladım 30dayim hala da alıyorum 😊 yusyuvarlak oldum ☺️ gebelik öncesi çok siskaydim hiç bir şekilde kilo alamazdim gebeliğimin de sıska geçmesini bekliyordu ailem. 14 kilo aldım. Daha çok alırım gibi geliyor.
Annem hamileliklerinde pek kilo almamis ve doğuma kadar hamile olduğunu anlamamış insanlar ama doğurduğu bebekler tombul sağlıklı olmuş. Kimisinin iç karnin daha geniş oluyormuş o nedenle karın pek çıkmıyormuş.
Bir de zayıf olanlar her zaman değil ama genelde daha fazla kilo almaya yatkinmis; hem bebeği içinde büyütmek hem süt üretmek için yağ depolamaktan kaynaklı. Kilosu iyi olan birinin içinde büyüyen Bebek onun kilosundan beslenir o nedenle extra kilo almadigi ve hatta zayıfladığı olabilir. Önemli olan bebeğin haftadina uygun gelişmesi. Doktorunuz zaten her gittiğinizde haftanizla uyumlu mu değil mi söyler.
Ben mesela yusyuvarlak oldum bebek çok ilerdeyse diye çok endişe ettim ama herşey yolunda şükür 🍀