tugbadipi Yaa ben daha çok yeniyim ve korkuyorum, canım çok tatlı 😔 kan alınırken bile dayanamıyorum…ve aşırı hassasım alttan muayene yapılırken bile ağlamaktan geberiyorum korkudan.. epidural normal doğum istiyorum ama epidural takılırken acıtıyor mu nolur doğruyu söyleyin nasıl oluyor 😔
Lulemom tugbadipi hissetmiyosun bile. Bend korkuyodum. Damar yolu açılırken felaket acıyor. Ama belden iğneyi hiç hissetmedim. Sinek ısırığı bile diyemem yani o derece 😄 rahat ol. Ben sezaryen oldum. Normalde Sonrası nasıl ilerliyor orasını bilemiyorum
asraca tugbadipi valla kan alımı gb bişi duymuyosun yani ben hiç korkmam tesirginde olmam raaht yani ama kan alımı size zor geliyorsa oda zor gelir aynılar hemen hemem
AysenurDogruol tugbadipi ilk doğumumu epidural normal yaptım zaten en az 6 7 cm açılma olana kadar hiç birşey yapılmıyor bu süreçte doğum sancısını yaşıyorsun o yüzden iğne batmış yok kesmişler hiçbir şey hissetmiyorsun doğumu çok gözünüzde büyütmeyin korkmayın Rabbim onun dayanma gücünü biz kadınlara vermiş doğum sonrası acıya dair hiçbir şey hatırlamayacaksınız zaten 😂
Emirinannesiiiii tugbadipi İnanlı hiç hissetmiyorsun cnm korkma bittimi diye soruyorsun ki o kadar hissedilmiyor düşün..
Askiletotomsu Lulemom ben damar yolu actirirken hiç hissetmiyorum. Sizin damarı mi zor buluyorlar neden felaket acımış olabilir ki
Eymensmom35 Lulemom fazla abartmışın bence arkadaşım ben kan aldırırken bile bayılan insanım ama damar yolu vs hiç hissedilmiyor bile ki benim damarlarım ince zor buluyorlar insanları korkutmayın lütfen..herkesim doğum hikayesi kendine .ben normal yaptım epiduralin etkisi geçerken bitane daha istedim birdaha yaptılar öyle bir hissizlik
Kumsallina95 Zehraaaaaaaaaaa spinal oldum 11 gün önce gram iğnesini hisetmedim soğuk bişey suruyolar uyusuyo zaten orası 😊 ben yaptıysam herkes yapar rahat ol sadece ,💫🙏
Lulemom Hande1nur ben çok zorlanmadım. Sıfır acı diyemem tabi ki ama öyle ilk kalkışta abartıldığı kadar ağrı yaşamadım. 3. Kalkmada tek başıma yatıp kalktım. Eve geldiğimde tüm işlerimi yapacak durumdaydım. Sadece ilk 5 gün yere eğilirken dizlermden eğilebildim. Belden eğilemedim acıyodu. 5-6 gün sonra oda geçti
cigdemkorkmaz AysenurDogruol epidural belden iğne vurulan değil mi ağrısız doğum için? Bana tek sezeryanda oluyor denildi. İnternette de prenses doğum yaznca epidural çıkıyor
AnnelikHayali Psikolojik olarak kendini rahatlatmazsan çok zorluk çekersin. Sadece epiduralde değil diğer tıbbi müdahalelerde de sıkıntı yaşıyorum diyorsun ya, kendine telkin etmen gerek acımayacak, anlık bir işlem, birkaç saniye sonra geçecek diye.
cigdemkorkmaz Zeynepun görümcemde sezeryan sonrası olmuş direk soğuğu belden alırm hemen üşütürüm vs diyor bu yüzden belden iğne vurdurtma bence dedi ama memnun olanlarda var. Onun prematüreydi bide doğumdan sonra ilaçlarını kullanmamış kendisi için bu yüzdende olabilir bilmiyorum dedi
cigdemkorkmaz tugbadipi epidural normal diye birşey yok sanırım bir ara araştırmıştım bende senin gibiyim 😅 kuzenim epidural oldu yani prenses ağrısız doğum sadece sezeryanda oluyor normal doğumda hiç işlemsiz ıkınarak çıkıyor bebek. Yanlışım varsa düzeltin acemiyim bende 😀 sadece sezeryan doğumdaki anestezi çeşitleri kafamı kurcalıyor benim ya. Kişiden kişiye farklılık gösterdiği için herkesin düşüncesi farklı oluyor Buda kafa karıştırıyor. Çyle de böyle de çıkacak ne kadar korksamda doktorum normal derse vajinal doğumu denicez. Ama çatala oturduğumda bile bacaklarım tirtir titriyordu gjfjdjsjsj bakalım hayırlısı
AysenurDogruol cigdemkorkmaz evet canım belirli açılma olunca doğum sırasında veya sonrasında biraz acıyı rahatlatmak için yapılıyor
cicegiburnundaanne Benim bebek normal dogumla dünyaya geldi sancıları hafifletmek için epidural önerdiler hiç hayır demedim zaten etkisi kısa sürüyor doğuma kendi sancınla giriyorsun Doğumdan sonra bel ağrısı da oldu bende evet Ama öneririm her şeyiyle güzel bir serüvendi
Lulemom Efsun16 spinal. Bence ikisi de aynıdır bi farkı olduğunu düşünmüyorum. İğneyi Uygulama şekli farklı sadece sanırım