SerraLinasmom Aldığınız raporu muhasebeciye vermemize gerek olmadığını söyledi benim muhasebeci. Hastane raporu onaylayıp çıkarınca direk ssk sistemine düşüyor bizlik bir şey yok dedi. Bilgisi olan yazabilir mi ?
lunam SerraLinasmom ben raporu alırken hastanede bana “siz devlette çalıştığınız için kurumunuza da raporu vermeniz gerekiyor” dediler bana. Demek ki özellerde gerekmiyor diye düşündüm ben de. Hem zaten muhasebeciniz de gerek yok demiş ama sizin yine de elinizde bulunsun raporunuz.
durulice SerraLinasmom Merhaba 32. hafta çalışamaz raporu almak istiyorum, isteğe bağlı mı yoksa sağlık durumuna göre mi oluyor
Rukiss- SerraLinasmom Doğru, sgk nın vizite sistemi vardır orada raporunuz görünür, doğum yaptığınız zaman ilk raporunuz o sistem üzerinden onaylanır muhasebeci tarafından, o şekilde rapor paranızı alabilirsiniz.
Villanelle Normalde sgk sistemine işleniyor ama bir dilekçe ile ıslak imzalı raporu ek yapıp çalıştığınız kuruma da vermelisiniz. Dosyanıza koyulur
SerraLinasmom Villanelle Evet benimki özel sektör esnafım kendi işim. O yüzden gerek yok dedi sanırım muhasebeci
Mikmikbuk Villanelle Bana şirketim sadece doktorundan rapor alsan yeter dedi. Extra hiç bi belge istemedi bence değişir 😊 (10binden fazla çalışanı olan bir şirkette çalışıyorum)
Abernak durulice isteğe bağlı alınabiliyor 32. Hafta çünkü çalışmak isteyene devam raporu veriliyor. Yani 32 de çıkış alabilirsiniz.
SerraLinasmom Rukiss- Peki çalışamaz raporu aldım doğru aldım demi esnafım. Bir kurumda çalışmıyorum kendi işim
Rukiss- SerraLinasmom Doğrudur, kendi işinizse bağkurlusunuzdur siz de rapor alabilirsiniz. Bağkur primi ödüyorsunuz değil mi?
SerraLinasmom @“Rukiss-”#p20882346Ev Rukiss- Evet şu şekilde ben genç girişimciyim devlet destek verdi dedi ki 1 yıl sigortanı ben ödeyeceğim. Gebeliğim de tam bu 1 yıl içinde gerçekleşti. Sigortam yatıyor yani doğru devlet yatırıyor nisandan sonra ben yatıracağım 1 yıl doluyor çünkü
Kuleda SerraLinasmom aynı durumdayız bende genç girişimci olarak kendi iş yerimdeyim özele gidiyorum 32. Haftadan aldığım raporu muhasebeciye verdim e devlet üzerinden o yaptı işlemleri girip baktığımda rapor çıkıyor…