Ser canım bana da elli de bir dediler dörtlü sonuçlarına göre gözume uyku girmez oldu ne yapacağım bilmiyorum risk yuksek dediler ama ikili test sonucuna göre de 2170 bebekte bir denildi
Acil kizlar ikili normal dörtlü riskli napicam
MerveTaer doktorlar ikili test normal olduğu için yüzde doksan demediler sadece 50 de bir risk bulunuyor fakat ikili normal bu da Risk yüzdesi de kaç değişir kişiye göre ama amniyosentez kesin sonuç dediler
Burcugokhan006Ben 19. Haftada Prof Rıza Madazlıya gitmiştim ayrıntılı ultrasonagrafi için. Kendisi en iyi riskli gebelik uzmanlarından. İkiliyi yaptırınca diğerlerine gerek yok, niye yaptırmış bunu doktorun Dedi(3lü test 1/270 ti) ama istiyorsan emin olmak için Anne kanında fetal DNA testini yaptır dedi. Biz de yaptırdık, sırf içimizi rahatlatmak için ...bir deli bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış" hesabı bir durum yaratıyor bu tarama testleri ..,
Burcugokhan006 evet canım bende aminyosentez gerçek sonuç verir dedim fakat amniyosentezde bebeğin düşme olasılığı var doktor banada dedi böbrek büyümesi vardı tabi sonradan geçti iyi kide yaptırmadık benim 2 lide 4 lüde normal çıkmıştı ayrıntılı ultrason da çok az bi böbrek genişlemesi var dedi ki bu erkek bebeklerin % 90 nında olabiliyormuş doktorum amniyosentez yapalım isterseniz dedi fakat 400 de 1 düşme olasılığı varmış bizde risk alıp yaptırmadık 1 ay sonra başka doktora gittik geçmiş dedi Allah herkesin evladını kucağına sağlıklı almayı nasip etsin
Burcugokhan006 umarım bebeğinizde bişey yoktur dua edelim inşallah
Canım benim iki tanıdığıma down denildi amniyosentez istenildi ikiside yaptırmadı ikisininde bebeği sapasağlam sağlıklı doğdu.Bir başka tanıdığımda yaptırdı boşuna yaptırmış bişey çıkmadı.Sen Allaha güven doktorlarda korkutabiliyo ama yinede senin kararın tabi.
Merve_byk evet canım yaptırmayacağım sadece canım sıkıldı o kadar insallah bebeğim sapa sağlamdır
TugbaKE insallah canım dualarınızı bekliyorum
Burcuckc en güvenilir diye birşey yok arkadaşım ikili testmiş en güvenilir neden arkadaşın ikilisi normal çıkmış ondan kendini teselli ediyor herşey allahtan detaylıda neyin ne olduğu ortaya çıkar oda fiziksel anlamda kusur varsa. O kadar çok araştırdım ki insanlar para için ne diyeceklerini bizlere ne testi yaptıracaklarını şaşırmışlar bence proflar ense kalınlıgı için 3 mm den fazlası tehlike diyor bizim doktorlar oplar bunlar çoğu 2 nin üzerini tehlikeli buluyor. Bu ikili üçlü dörtlü testlerin yarın birgün ardı arkası kesilmeyecek daha ileriye gidecek. 100 de 1 ihtimal şurda bakıyoruz 100 kadından nerdeyse 30 una riskli diyorlar neye güvenelim
Tuba8435 canım sana katılıyorum kafa bulandirma başka bisi değil rabbim hayırlara vesile etsin inşallah
Burcugokhan006 aynen canım benim doktorum ense kalınlığını 1,5 ölçtü bu esnada konuşuyoruz soruyorum söylüyor herşey mükemmel sonra ne yaptı beni radyoloji ultrasona gönderdi ordada herşey normal ense kalınlığının 2,5 olması dışında. Ve bana diyor ki geçende birini böyle ölçtü bakar mısın elime bi hoca ismi bi broşür tutuşturdu sormazlar mı sen nasıl doktor oldun bu nasıl bir özgüven eksikliğidir böyle?
Burcugokhan006 hiç sıkma canını pozitif ol inşallah sağlıkla doğar hayırlı evlat olur 🙏🏻
İkili normalse dörtlü neden yapıldı bütün taramaları yapacaklar mı acaba 🤔
ebrucan bilmiyorum kske ypilmsaydi
Benim doktorun 2 li testi bile yapmak istemedi sebebi su; ilk 2li test gittigimde 11 haftalikken herhangi bir sorun ciksa bebeginden vazgececekmisin oldu? Bende hayir ALLAH in verdigine raziyiz ama tedbir amacli hazirlikli olmak adina yaptirmak istiyorum diyince tamam dedi yaptirdik elhamdulillah temiz cikti sonucmuz ama doktorum 3lü ve 4lü tarama testlerini istemicem senden dedi sadece detayli ulturasonu yapicam dedi.. Bu testlerin yanilma payida cok down sendromlu die sonuc verilen testlerde anne adayi 9 ay boyunca bu uzuntu ve sitresle yasiyor ama bebegi dogdugunda hic bir sorunu olmadigini gorenler var.. O yuzden 2li testiniz yaptirin ve detayli ulturasonunuzu yaptirin ikili testiniz sorunlu ciktiysa 3lü ve 4lü yapmanizi doktornuz mutlaka yap dediyse yaptirin ams boyle bisey doktorunuz belirtmediyse kafasinizi karistirmayin derim ❤
Burcugokhan006 kaçıncı haftada yapılıyor doktorum istemedi ikili güzel çıkınca bunlar adı üstünde test kesinliği yok kendinizi strese sokup bebeğinizi de uzmeyin 😞 inşAllah birşey yoktur Allah korusun bişey çıkarsa bebeginizden vazgecebilecek misiniz eğer gecemeyecekseniz bence hiç yaptirmayin testi hem kesinliği yok hem stresi çok bol bol dua edin
Rabia88 canım dua ediyorum bol bol insallah yoktur bebeğim de bir şey ama ne olursa olsun stres oldum inan ki
Evrem94 en iyisi senin doktorun yaptığı ben ne yapacağımı şaşırdım gerçekten şu an stres yapmayın diyorum bir yanda aklımda stres üzülüyorum🙁