• Doğum
  • Sezaryen kaçıncı haftaya veriliyor ??

gulfemsvnc ben de 35 e girdim 36 dan sonra mı tarih veriliyor ? Genelde kaçıncı haftada sezaryene alınıyoruz acaba

Melekimsi 37 +3 ken girdim ama 38 haftaya kdr alınıyor diye aklımda kaldı cnm 40 a kdr beklemiyorlar

Durunbigeldim hayır o kadar beklenmez planlı sezaryende. 38’den sonrası bebeğin doğum kanalına her an girebileceği öngörülür ve riske alınmaz. bu nedenle 37+’lardan itibaren gün verilir

Ben 3. Sezeryanıma gidicem 29 gün sonra 2. 36 hafta iken alındı şimdi 36 haftadayım

gulfemsvnc benim ki inmemişti planlı değildi benim ama doktorum planlı sezaryeni ilk doğumsa ve herhangi bir risk yoksa 39a kadar beklettiğini söylemişti.

Melekimsi ilkinde 40 hafta açılma olmadı sezeryan, ikinci 37 haftada kesem patladı evde bundada 38 alırım dedi dr erken gelmezse

Durunbigeldim 37. haftanın sonunda bebek zaten doğum pozisyonuna geçmemişse, normal doğum için beklenmeyecek ise bebeğin gelişimine göre sezaryene kabul edilen haftayı iletmişsiniz🙂 eğer bebeğiniz doğum pozisyonunda ise ya da olmayabilir ve siz sezaryen istiyorsanız 36. haftada değerlendirilir ve gelişimine göre gün belirlenir. hele ki doğum pozisyonunda ise 38’in sonu beklenmemiş olur:)

gulfemsvnc bilmiyorum doktor öyle dedi planlı sezaryen olan kuzenim var bi çevremde oda 39+2 de almıştı doktor. Duruma göre hareket ediliyor demek ki

Durunbigeldim zaten doğum kanalına girmeyen bebek 37. haftanın sonundayken doktorlar bundan sonra dönmesi zor ve riskli diyorlar. şu gün alalım diye gün veriyorlar dediğiniz gibi 39’lara kadar da beklenebilir o durumda. fakat bazı bebekler 39’da doğum pozisyonu alabiliyor ve o zaman ya acilen ameliyata alıyorlar ya da normal doğuma yöneliyorlar. tamamen duruma gidişata göre yani🌸