Liyalina benim kızımada 20.haftamda pes ekinavarus tanısı kondu halk arasında doğuştan çarpık ayak ilk duyduğumda çok üzüldüm ama sonra hep şükrettim çok şükür bi bacağı var insanlar eli ayağı olmadanda doğabiliyor hep kendime bunun şükrüyle motive ettim geçen ay kızımı kucağıma aldım 34 haftalık doğdu ve doğduğu haftadan itibaren alçıya alındı ayağı 2.alçıda ayağı gözle görülür düzeldi ama bu rahatsızlık öyle düzeldi herşey bitti denilcek bi durum değil tekrarlaması çok basit bi rahatsızlık alçıdan çıkar çıkmaz onlara özel ayakkabılar var yada afo denilen alçı ile aynı görevi gören ama ayakkabı tarzı bişeyde var bizim kızımıza afo verdiler eşim görevdeydi 5 gün geç yapıldı afosu ve 5 günde ayak tekrar içe döndü doktorum hep dedi düzgün masaj yap düzgün afo kullan hemen diye ama ben ayağı minicik olduğu için önce hep korktum ve kıyamadım ama sonra ayak dönünce doktora tekrar gittik ve ayağın tekrar döndüğünü ve eğer masajla düzelmezse tekrar alçı yapacağını söyledi düzenli masaj yapmamı afosuda zaten yapılmıştı onuda düzenli kullanmamı söyledi korkumu yendim düzenli masajını yaptım ve ayak tekrar düzeldi şimdi afosunu masaj harici çıkarmıyorum masaj yapıp düzgünce giydiriyorum hiç üzülmeyin rabbimden gelene çok şükür zor bi süreç evet ama inan üstesinden geliyorsun ben hamileyken ne yaşayacağımı bilmediğimden hep kaygılıydım ama inan bana hiç dert etme üzülme zor süreç dediğim kısımda sadece bukadar küçük bi canın böyle şeyler yaşamasına üzülmek yoksa inan bana alt değiştirmek kadar normal geliyor artık hem oda alışıyor kalbini ferah tut ne mutluki annelik duygusunu yaşadık rabbim dermansız dert vermesin