Kaderaltinbas 9 haftalik hamileyim kan sonuçlarında tiroidim yüksek çıktı bununla ilgili bilgisi olan var mı
Merveonay Kaderaltinbas tsh değerin mi yüksek canım benim de 2 gebeliğimdede yükseldi normalde 2.5 altında olması gerekli doğuma kadar bende ilaç kullanıyorum ihmal etme önemli
81merve Kaderaltinbas 12+6 yım hamileleğimi öğrendiğimden beri kullanıyorum ilaç canım benim de yüksek çıkmıştı tiroid hapı kullanıyorum 25 ve 50 mg 1.50 ye düşürmeye çalışıyorum doktor tavsiyesiyle kullanıyorum ilacı
Yagmur2210 Kaderaltinbas canım normalde 2.5 üstüne hemen ilaç baslatiyorlar ama bnm doktorum 4 4.5 a kadar normal diyor ve ilaç vermiyor bnm tsh 2.5 şuan ama 3 .5 Lara kadar geldi 3 doktora gittim endokrin dahil hiç bir Dr ilaç başlatmadi ama her ay düzenli takip ediliyor
Azra_Mom Deletedmom727271 benimde şeker yüklemesi için gittiğim gün tahlillerde belli oldu geçen haftaydı tsh 5.23 banada yüksek dedi ama ilaç vermedi dahiliye görsün dedi yarına randevum sizide yönlendirdi mi yoksa kadın doğum uzmanı mı yazdı ilacı
Serpiiilllo Merveonay canim benimde tshim 6 cikti . 50 mg kullaniyorum. Ilk hamileligim bilgim yok tsh yukseldiginde bebege zarari nedirr
Ozdes Tsh değeri 2,5 un altında olmalıdır. Bebeğin gelişimi açısından önemlidir. Gebelikte 1-2 birim dalgalanmalr olabiliyor. Eğerki çok yüksek ise ilaç başlanması gerekir. Bu süreci en iyi doktorunuzla takip edebilirsiniz.
Merveonay Serpiiilllo benim bildiğim gelişim ve zeka geriliğine neden oluyor canım ama doktor kontrolünde 2,5 civarı seyrederse sıkıntı yok ilaçlarını düzenli kullan kontrollerini ihmal etme sorun olmaz ben iki gebeliğimdede yaşıyorum maalesef doğuma kadar gene ilaç devam 🤷🏻♀️
kubratd Kaderaltinbas benim de 4.59 çıktı 14 haftalıkken öğrendim. Doktor Euthyrox 50 mg verdi. Şu an 16 haftalığım inşallah bir sorun oluşmaz 🙏🏻
Sumiire Kaderaltinbas ilaç başlaması gerekiyo hamilelikte riskli ama endişe edecek bişey yok ilacını düzenli kullanırsan hiç bişey olmaz allahın izniyle bemm 4 küsür çıkmıştı ilacımın dozunu ayarladılar şuan 31. Haftadayım her sabah düzenli bir şekilde alıyorum
Deletedmom727271 Merveonay ben şeker yüklemesi yaptırdıktan sonra öğrendim troidim in yüksek olduğunu onu dedim 😂
Merveonay Deletedmom727271 yanlış ifade oldu o yüzden dedim bende düzeltmek için şeker yükleme testi ile alakalı bir değer değil diye o test tsh değeri her ay bakılır kanda kimi en başta yükselirken kimi sonra kimi hiç bir zaman yükselmez
Deletedmom727271 Merveonay tsh in ne olduğunu biliyorum Merve hanım. Ben şeker yüklemesi sonucu öğrendim yüksek olduğunu troidin ondan önce bilmiyordum. Bunda yanlış bişi yok. Her ay bende tahlil veriyorum ilaç kullanıyorum bu sebepten dolayı. Teşekkürler🌼