mehtapyilmazturk Pervinkbln_ ayda 1 kere periyodik muayene hakkınız var o maaştan kesilmiyor ama ikinci kez giderseniz bu kesiliyor.
PinarArslan Pervinkbln_ kontrole gittiğinizde durum bildirir raporu aldığınızda maaşınız ve sigortanız kesilmiyor. Ben hafta da iki kere gidiyordum ilk aylarımda sağlık ocağına bile gitsem bildirir raporu alıyordum. Maaşımdam da kesilmiyordu
charlottececi Pervinkbln_ hayir tabiiki, yasak bu. Ay allahim ne patronlar var. Doktorunuzun gerekli gordugu kadar gidenilirsiniz. Belge alip iletirsiniz olur biter 🙄
Pervinkbln_ mehtapyilmazturk öyle bişey yok iş kanunlarinda ne yazıyorsa odur uymuyorsa kanunlara sizede sikayet hakkı doğuyor
Pervinkbln_ charlottececi ayda bir olduğunu iddia ediyor hala bende kanunları gösterince araştırıcam diyip gecistirdi
charlottececi Pervinkbln_ bence haklarınızı sonuna kadar kullanın madem boyle zorluk cikariyor. Asla mesai yapmayin. 7.5 saatten fazla calismayin. Ayakta duracak bir is ise farkli bir pozisyon isteyin. 🙄
Pervinkbln_ charlottececi 9 saat çalışıyorum oturarak çalışıyorum ama muayne hakkımı kullanicam tabiki peşini bırakmicam maaş günü maaşım eksik olursa şikayet edecegim
Pervinkbln_ charlottececi bu hakları bilmeyen o kadar kişi varki bilgilensin diye burda paylaştım iş yerinde benden önceki hamilelerin ücretlerini kesti bu zamana kadar şimdi araştırmaya başlamış ben üstüne düşünce
EgeveAnnesi charlottececi bende ozel sektörde çalışıyorum sabah 8.30 akşam 18.00 e kadar çalışıyorum üstelik cumartesi de 3 e kadar çalışıyorum. Buna rağmen pazar mesailerimiz de başladı. Sizce gitmeme gibi bir hakkım varmı.
charlottececi Pervinkbln_ edin. Ayrica haklari arastirsin. 9 saat calistirdigi suclu. Benim mesaim 7.30-17.00 ydi eskiden 1 saat oglearasi. Simdi 7.30-16.00 sisteme 1 saat analık izni tanımlanıyor. 🙄
Gastronomanne Pervinkbln_ bende şeyi merak ediyorum kontrole gittiğimiz gün komple mi kesinti olmuyor yoksa belirli saatlerde mi. Bana tüm gün değil bikaç saatliğime gidersem kesinti olmayacağı söylendi.
Pervinkbln_ Gastronomanne kontrole gittiğimde tum gün ise gelmeme hakkın var sen zaten doktorundan onaylı belge götürüyorsun onlara ayda doktorun ne kadar kontrole cagirirsa cagirsin ücretli izin vermekle hükümlü kanunun 74. Maddesini okuyun
Pervinkbln_ Gastronomanne hamilesiniz ve toplu taşıma kullanmanız gerekecek yolda başınıza bişey geldiğinde sorumluluk alacaklar mi acaba benim 2 vasıta olduğu için ev ve iş arası gidemem ben