• Doğum
  • Doğum şekli tercihi arada kaldım

Tatlibebek
Benimde panik atağım var . Sinir krizi geciriyorum bana bir sey olacağını düşündüğüm anda . İnanin suan o kadar ayrintili dusunmuyorum dusunsem ikisinide yapamam kriz geciririm buyuk ihtimalle bayiltir sezeryan yaparlar . Yani benim normal dogumda panikleyip sezeryana dönme şansımda var tabi

EsilaMiracAyazEren_Moms
    Evet dogru . Sizden ricam zahmet olmazsa normal.doğum tecrübelerinizi anlatabilir misiniz ?
    Benim arada karnım acıyor , karnimin altı patlayacak gibi oluyor , belim agriyor , bobreklerim agriyor onun dışında sancı nedir hic bilmem . Sancı neye benziyor ? Doğum anındaki en fazla acı ne kadar neye benzer ? Cocuk cıkarken ne hissediyosunuz yada en kötü yönü ne ? Dayanılabilecek gibi mi ? Panik atağım var , sizce bu kadar acı cekmis biri olarak normal dogumu korkmadan kriz gecirmeden atalatabilir.miyum ?

esraboyoglu95
      Amiinn allah razı olsun sizede insallah 🙏❣️
      Bende kendime onu diyorum dayan elif sık disini sonraki rahatligini dusun hemde bebegin istedigi gibi gelsin diyorum . Ama sezeryanin 20 dk sürmesi ve tarihinin belli olacak olmasi ne bileyim cok aradayım esra hanım . Keske bana doktor bir plan cizsede arada.kalmasam pisman olmaktan cok korkuyorum ..

unemere
      Allah razı olsunnn şurdaki edilen dualar bile benim icin cok degerli allah hepimize en hayirli kapilari acsin hicbirimizin canı yanmasın insallah 🙏❣️

iremcannn1907
      Romatizma hastasiymisim bilmiyordum , hamilelik tetiklemiş . İlk iki ay yatalak kaldim , kullandigim ilaclar midemi bozdu , bobrek kumu doktum , kistim patladi . Daha bir suru sey . Hepsine dayanmak icin bazen hergün bazen araliklarla serumlarla ayakta kaldim . Halada 3 gunde bir serum aliyorum . Yani benim icin hamilelik süreci imtihan oldu . Allah kimseyi sagligiyla sınamasın

Eas benim sezeryanla ilgili bir sorunum olmadı ama normal çok içimde kaldı açıkçası kalp atışları bozulduğu için acil sezeryana alındım korkulacak bir şey değil ama çevremde gördüğüm kadarıyla normal çok daha kolay ve insan daha çabuk toparlıyor

• Eas bunu yanıtladı.

Sare19
        Ama sizin elinizde olmayan sebeplerle olmuş o yüzden içiniz ferah olsun nasip böyleymiş benimde doktorum bir yolu önerse tamam diyecegim bebegim icin ama bana kalınca arada kaldim . Umarım sonraki bebisiniz gönlünüze göre normal olur 🙏 benimde yakın zamanda kolayca normal.dogum.olsun allahım.aminnx🙏😄

Eas Valla nasıl anlatayım bilemedim. Sonuçta herkesin doğumu da bir olmuyor ki. Ama sancı düzenli olarak 5 dakika ve daha altı sürelerde giriyor ve doğumun en belirgin özelliği makatta baskı. Hani sanki böyle hemoroidiniz varmış gibi hissediyorsunuz. Bi de nişan gelmesi. Açık pembe, pembe, kırmızı, kahverengi renk şekillerinde leke geliyor. Doğum sırasına gelince zaten soğuk tentürdiyot döküyorlar bayaaa bi hemde.. O kadar anlamıyorsunuz yani aşağıda neler olduğunu. Sancnızı hissediyorsunuz sadece. Benim sancım ilk doğumumda 17 saat sürdü. Ve nasıl anlatayım adet sancısının bi 7-8 katı kadardı. Ama bebeğimi birazdan kucağıma alıcam düşüncesi çok motive ediyordu beni. Sürekli bunu dişünüp dayandım. Doğduğunda da bi anda bi boşluk hissettim. O da normal yani. 3.5 kilodan fazla doğmuştu kızım. Bi anda çıkınca bomboş hissediyorsunuz. Ama gerçekten o sancıyı çekmeye değiyor. Sancı girmese de bi 5 dk uyusam diye nasıl beklediğimi hala hatırlıyorum. Ama dediğim gibi biraz sonra bebeğimi kucağıma alacağım düşüncesi çok motive ediyor. Dayan biraz daha dayan diye diye doğumumu yapmıştım. Şimdi 3. Yü bekliyoruz işte. Uygulamaya göre 30+5 teyiz çok az kaldı. İlk defa doğum yapacakmış gibi heyecanlıyım hala..

• Eas bunu yanıtladı.
          • Eas bunu beğendi.

EsilaMiracAyazEren_Moms
            Elinize ağzınıza sağlık . Çok teşekkür ederimm umarım bende atlatırım normal dogum yaparım.. bebek cıktıktan sonra yeniden dogmus gibi oluyorsun diyor herkes . İnanın hayatımın dönüm noktası şuanda sadece doğum 😄 umarım hepimiz için çok güzel geçer 🙏

Eas şansa bırakma ozaman işini zaten doktorlardan rica üzerin sakinleştirici yapmalarinida rica edebilirsin

• Eas bunu yanıtladı.
              • Eas bunu beğendi.

Tatlibebek
                Doktoruma anlattım korkarsam kriz gecirme ihtimalimi herseyi biliyor . Şuan doğum şekli belli olmadigi icin tam plan yapamadik ama ben kendimi anlattim.

Eas normal doğumu çok istedim ve 39+1 de suyum geldi, catim normal, acilmalarim başladı. Sizin gibi bebeğimin kafası doğum kanalına tam girmedi. Suyum tükendi bebeğin kalp atışı azalınca acil sezaryana alindim. Dogdugunda kafası yamuktu hatta yerlesememis kuzum kanala🤭Aynı gün çok rahat şekilde bebeğimle ilgilendim sezaryandan korkuyordum ama tam tersi kolaylıkla gecti benim. Bebek sağlıklı olsun da doğum şeklini kendisi belirliyor.

• Eas bunu yanıtladı.
                  • Eas bunu beğendi.

Meltemak35
                    Cok tesekkur ederim paylaştığınız için bir şey sorucam bir yarım saat önce oturdugum yerden ayaga kalktiğimda bir seyin gittigini hissettim çay tabağı kadar bi su vardi camasirimda . Acaba su olabilir mi ? Yani su zatende akıntı mı bebegin suyu mu doktoruma yazdim ama daha cevap vermedi

Eas normal dogumu bekleyin. Sureci hizlandirmak bebegin asagi inmesini saglamak icin merdiven inin. Bol ilik dus alin. Birde en onemlisi plateste oturup kalkin (internetten hareketleri bulabilirsiniz) plates topu yoksa ben koltuga yastik koyup yapmistim. Herseyi kendiliginden gelişti yavrumun

• Eas bunu yanıtladı.

Betulsen34
                        Romatizmamdan dolayı cok yuruyemiyorum ama son 3 güne kadar günde 3-4 bin adim attim hergun az yada cok pilates topuyla hareketler yapıyorum . Gerisini allaha bıraktım hayirli kapi acsin insallah 🙏😊

Eas amin amin sağlıkla doğmaları en önemlisi ne şekilde olsada 🌸

• Eas bunu beğendi.

Eas suyunuz gelmiş olabilir, dokturunuz dönüş yaptı mı? Benim suyum çok bariz sarıl sarıl gelmisti anlamiycak gibi değildi, herkeste farklı olabilir

• Eas bunu yanıtladı.