• Doğum
  • Doğum şekli tercihi arada kaldım

Eas tabiki bir süre ağrıları göze almalısınız. Normal olarak bu bir ameliyat. Size önerim sürekli yatmamanız iyileşme süreciniz uzar. Elinizden geldiğince yürümeye çalışın kendinizi daha iyi hissedersiniz. İkinci gün çok rahat ayaklanırsınız ama tabi ki ameliyat ağrısı mutlaka oluyor ama inanın dayanamayacak kadar değil. Mesela size anlatayım kısaca benim oğlum sabah 10.20de doğdu akşam 8de serumlarım filan çıktı giyindim doktorum bana gece 11den sonra duvarlara tutuna tutuna yürü yoksa bir daha kalkmak da zorlanırsın dedi. Onu dinledim ilkten zorlandım ama alışıyorsun. Ertesi gün bebeğim kucağımda hastaneden çok rahat çıktım 😊

Deletedmom727271
    Ay maşallah allah evladınızı size bağışlasın 🙏😊
    Sezeryanda Yürümenin öneminden bugun doktorumda bahsetti . Peki ameliyat yarası ne kadar süre sonra iyilesiyor normale dönüyorsunuz ? Banyo yapmak vs

Valla canım ben ilkini normal doğurdum ama suni sancı olayı zor yani onu deneyeceğine git direk sezaryen ol bence ya da 39 hafya beklemişsin kendş sancılarını bekle

Eas amin inşallah 🤲🏼 5 gün sonra yaptım banyomu ben doktorum öyle uygun görmüştü 😊 1 hafta sonra da bişiyim yoktu canım herkes ne çabuk ayaklandın demişti mesela dedim yürüdüm devamlı 😊 ama tabi arada ağrıların olabilir bunlar normal dikkat etmek gerekiyor eğilip kalkarken bir süre 🌼 doğumdan 20 gün sonra da bebek mevlidi yapmıştım mesela hiç bir sıkıntın olmuyor 😊

• Eas bunu yanıtladı.

Deletedmom727271
        Ay icimi rahatlattınız Allah razı olsun sabahtan beri o kadar gerginim ki anlatamam …
        Hamileligim serumlarla hastanede yatmalarla geçti. 30-32 haftalarda bebeğim doğum pozisyonu alınca dedimki hamilelik kötü geçti ama doğum kolay olacak heralde 😅 ama oda tutmayınca bugün baya bi hayal kırıklığına uğradım. Kendimi toparlayıp güzelce atlatirim insallah 🙏

Eas bence bekleme dediğin çok doğru bekleyip acı çekip sezeryan olma ihtimalin de var onun yerine stressiz bir şekilde direk sezeryan ol bence

• Eas bunu yanıtladı.

Eas hiç korkma kendini kasmaya gerek yok. İyi hisset iyi olsun 🌼 bebeğinin sağlığı önemli olan hangisi iyiyse onu tercih et 😊

• Eas bunu yanıtladı.

Ccgdm
              Evet aynen çok tesekkur ederim yorumunuz icin 🙏

Birgul, başlığı Doğum şekli tercihi arada kaldım olarak değiştirdi.

Eas canım ben 41. Haftaya kadar normal bekledim. Sancım geldi hastaneye gittim ama saatlerce sancı çekmeme rağmen açılmam olmadı ve sonuç olarak sezaryen oldum. Doktorun doğru demiş yani. Gerisi senin kararın hakkında hayırlısı olsun sağlıkla gelsin bebeğin ❤️🙏

Eas doğumdan birgün önce ki kontrolümde kanaldaydı ama o gün bile açılmam hiç yoktu. Sancım olmasına rağmen. Çok kanamam da oldu benim o gün. Sonra apar topar sezaryen oldum

• Eas bunu yanıtladı.

Eas ameliyat sırasında çok panik olursanız bebek çıktıktan sonra genel anestezi yapılıyor zaten

• Eas bunu yanıtladı.

Hakiko
                    Aşırı panik atağım var normalde sakin bir insanım ama bir korkarsam kriz bile gecirebilirim ,😞

iremcannn1907
                      Peki kaç saat sancı cektiniz acaba ? Ya normal doğum olsa içim çok rahat edecekti tabi hayirlisini bilemeyiz ama .. Denemezsemde aklımda kalır mı diyorum . Siz denemişsiniz aklınızda kalmamıs

Eas anladım, ben iki defa normal doğum yaptım 3 ay sonra yine doğum olacak inanın bakacak biri olsa sezaryen isterim

• Eas bunu yanıtladı.

Eas 2 gün önce başlamıştı sancım en ağırını 20 saat kadar çektim. Evet ben hamilelik başından beri asla sezaryen olmam kesinlikle normal olacağım diyordum çok büyük konuşmuşum. En azından denedim dediğin gbi. Ama sezaryen de hiç zor değilmiş çok korkmama rağmen hiç korkulacak şeyler olmadı

• Eas bunu yanıtladı.

Hakiko
                            Ya simdi yorumlarda çok farklı , demin bir arkadasımla konuştum Elif kesinlikle normali bekle normal doğumdan hemen sonra ayaklanıyorsun hersey geciyor en guzeli diyor. Bazılarıda sezeryan rahat sonra biraz sıkıntısı var ama o kadarolur diyor kafam allak bullak

iremcannn1907
                            Peki sezeryanı nasıl oldunuz belden uyuşmalı mı ? Bana şunu göze al diyeceginiz şeyler neler ?
                            En sıkıntılı yönü ne ?