Merhaba güzel anneler. Benim de ilk doğumum normaldi. Bunu da son anda bir aksilik çıkmazsa normal bekliyoruz. Kendinizi etrafınızdakilerin olumsuz hikayelerini dinleyerek değil, doğum öncesinde ve anında neler yapmalıyım, neler yapmamalıyım diye araştırarak hazırlarsanız harika bir doğumunuz olur. Nefes tekniklerini, perine masajını, pilates topundan hareketleri öğrenmek oldukça işinize yarayacak ve sancılar geldikçe onları karşılamanız kolaylaşacaktır diye düşünüyorum. 😊 vajinanın görüntüsü eskisi gibi olmayacak vs diye düşünen arkadaşlar bu sözüm size; göğüsleriniz de bebeğinizi emzirdiğiniz için biraz sarkacak. E sarkacak, görüntüsü bozulacak diye mucize anne sütünden mahrum bırakmayacaksınız değil mi onu? Bunu da o şekilde düşünün. Doktorunuza duruma göre bir dikiş daha fazla atmasını rica ederseniz ve dikişlerinizin bakımını olması gerektiği gibi yaparsanız, doğumdan sonra pelvik kasları güçlendirecek kegel egzersizlerini de uygularsanız kafanıza takacağınız hiçbir problem kalmaz emin olun. ☺️Şimdiden hepinize hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum. 🌺