sema080117
36+6 da 7subatta normal doğumla kızımla kavuştuk, ben hemen hastahaneye geçmedim süreci kitaplardan hep takip etmiştim oradan bilgiler edindim ve bunsurectw çok destek oldu bana, 35.haftamda idrar kacirmasi yasadim hafta boyunca 36+5te kalcalarm agırmaya başladı ve gece 12.30 da kan gordim kucukte olsa dedim bu dogumun hab3rcisi gece 1.30 da doktora haber verdik ilik bir duş al ev icinde gezin dedi,ben yalancı sancıları haftalar öncesi yaşamıştım ayırt etmek içinde okuduğum kitaplardaki yöntemi denedim eşimle kronometre tuttuk ,2 dk da bir 40 sn sanci vuruyordu , ve her ev gidişimde pedimde kan çok yoğundu ailemize haber verdik berab3r gitittik 5 te hastahanedeydik 6 cm açılma ile.gitmistim ilk gebeliğim benimde , nst çekildi çatı muaynesi yapıldı ebe dedi zaten sen sancıni evde çekmişsin ilk doğuma.gore çok iyi dedi , 5.45 te açılmam 8 9 cm oldu doktorum geldi ve sancılarım saniye saniye durmadan devam etti 6 da ikinmalarm başladı ve 7 de eşimle doğuma girip 7.25 te kızımıza kavuştuk sicacikti , sancılar çok şiddetli ama sonuca değer 🧿 hep normal doğumdu hayalim çok şükür oldu 7 45 t3 de beni odaya tekerlekli sandalye ile götürdüler , 2 saat içinde ayaklandim sutumde geldi , sürecim her anı gözümün önünde ve yaşamaya değer gerçekten.Ben 12.30dan 5 e kadar evde çektim sancımi 7 de doğuma girdik 7.25 ’te aldık kizimizi açılmam çok hızlı ilerledi, 7 saatte kavuştuk 🙂 az bir kesi yapıldı 6 dikiş atıldı , çünkü artık sancılardan ıkınma halim çok zordu saat 7 de epidural istedim sanci cok siddetli oldugu icin tabi epidurak sadece sanciyi duymami sagladi , ben israrla normal dogum istiyordum ve duam hep oyleydi.sona doğru kesi atıldı, dikişlerim tuttu hatta atma filan olması ve ben dogumdan 2 saat sonra ayaklandim 1 gece hastahanede kaldik eve gelincede annem esim babam hep yanimdaydi ama evde de zamsm zamsn uyudum zaman zaman ev isl3ri yaptim tuvalett3 sorun yaşamadım büyük tuvalete 3 gün çıkamadım onda da bir ilaçla halloldu tabiki dikişleri zorlamadan, hamilelik sürecimde cok guzel ilerledi hic bilanti kusma yasamadim , duam hep öyleydi öyle de oldu, hamilelil içinde evliliğimizin 2.yılı diyorduk ve düşündüğümüz aynı zamanda hamile kaldım aynı şekilde hep normal doğum dedim ve nasip oldu çok şükür şuan 15 günlük olduk ve kanamam vs bitti akıntı şeklinde geliyor ağrı ve acı hiç olmadı ilk.gunden normal hayata döndüm normal doğumun etkisi de bu tabiki ama normal doğumdan sonra zorlu geçiren illa ki vardır 🙏 sürecim doğumum ve doğum sonrası benim için helsi çok güzeldi 🧿 Annem beni normal doğurmuştu ve hep dedim normal doğurucam anne senin gibi diye ve nasip normal oldu cok şükür bence hamilelik süreci gibi doğum şekli ve süreci de herkesin farklı olabilir, benimki pozitif bir doğum ve süreç oldu🙂 darısı tüm dileyen bekleyen ve isteyen herkese nasip olsun inşallah ve diyorum yine olsa yine normal olur diye çünkü doğum anını eşimle yaşadık ve o sıcaklığı halen hissediyorum şimdi ise emerkn bakmasi beni benden aliyor hele birde kokusu ve çok uslu minnosum🧿🙂❤