Zhrnc Burcucuk aile hekimliği yani sağlık ocağı sadece kendisi kayıt almak için kan idrar vs istiyor Ama devlet hastanesi daha detaylı tüm testleri istiyor Ben iki tarafa da gidiyorum Bana kalırsa devletdeki sonuçlar daha güvenilir ve daha kapsamlı
Burcucuk Kenanizm18 doktorlarda farkında pahalı olduğunun da işte maalesef özel hastaneler hep bunu yapıyorlar 😞
Betra Aile hekiminin testlerine güvenebilirsiniz çünkü en yakında eğitim ve araştırma hastanesine gidiyor testler. Yani sağlık ocağında bakılmıyor arkadaşlar kendimde hemşire olduğum için biliyorum.
Burcucuk Betra süper ya siz şanslı gruptansınız😊 birçok konuda benim gibi tecrübesiz anne adaylarından daha bilinçlisinizdir bu konularda☺️ Peki bizim gibi özelde yaptırmayıp devlet hastanesinde test yaptıran insanlara doktorların tavrı nasıl oluyo👀 ben ondan da çekiniyorum biraz açıkçası şimdi ben bunları burda yaptırmak için geliyorum doğumu başka yerde yaptırcam diyince belki ilgi ve alaka tutum da ona göre değişiyordur🙈
Janset2105 Burcucuk bende ilk testlerimi aile hekiminde yaptırdım. Hamile olduğunun kayıdını yapıp bana tetanoz aşısı için gün verdi. Daha sonraki aşı test vb işlemlerde takibini sağlıyorlar. Bebek doğduktan sonra da Bebek aşklarını takip ediyorlar. Hiç hastanelerde uğraşmaya para vermeye gerek yok
Hgemr Burcucuk devlet hastanesinde yaptırırsanız daha iyi olur,sağlık ocağında bazı testler yapılmıyor,mesela torch testleri. Ben ilk testleri devlette yaptırdım ama her ay sağlık ocağına gidip değerlerime baktırıyorum,idrar da veriyorum sonucu kadın doğum doktoruma gösteriyorum.
Burcucuk Hgemr evet bugün gittim aile hekimliğine doktorumun istediği tüm tesleri yapmadılar😞 geriye kalan testler için küçük bi araştırma yaptım ve uçuk ücretlerle yapıldığını söylediler😒 bende vakit kaybetmeden direk devlet hastanesinden zar zor bir randevu aldım😌
Betra Burcucuk Bence öyle düşünmeyin. Ben 1 yıl boyunca çalıştığım doktoruna gidiyorum ve kendisi bana boşuna buraya para verme sağlık ocağında yaptır dedi. Sonuçta özel testleri hastanede yaptırıyoruz. Benim doktorum gebeliğimde her hangi bişey görmediği için toksoplazma testini istemedi. Ama ikili testimi içim rahat etsin diye özel de yaptırdım. Bence doktorunuzu seçtiyseniz ve size güven verdiyse bunlara takılmayın. Emin olun şüphelediği bir şey olursa ve ekstra bişey çıkarsa en iyi şekilde yönlendirir sizi.
Burcucuk Betra gerçekten içimi fazlasıyla rahatlattınız😊 benim de yaptırmam gereken test toksoplazma şuanda ama tahlilleri yazarken şunları şu sebeple istiyorum gibi bi açıklama yapmadı😕 tabi istediği için mecbur yaptıracağım😌 bu arada değerli bilginiz için çok teşekkür ederim☺️
SeydaDoruk Burcucuk kan ve idrar tahlillerini aile hekimi yapıyor. Hamileyim kan ve idrar testi yaptırıcam dersen zaten bakılması gereken bütün değerlerine bakıyorlar. İkili üçlü tarama testi ayrıntılı ultrason bunları devlet hastanesinde yaptırabilirsin. Tetanoz aşısını yine aile hekimi yapar. Şeker yüklemesi yaptırırsan onu da devlette yaptırabilirsin. Aile hekimi yapıyor mu bilmiyorum onu.
Burcucuk istanbulluanne size çok iyi fiyat vermişler bana 520 lira dedi bi hastane ki öyle çok iyi bi hastanede değil yani😒
istanbulluanne Burcucuk Toksoplazma testine mi 😞 sdce toksoplazma ya 100 lira verdim ben. Bütün rutin testlere bende de 400 lira istediler , ben devlette yaptrdm iste sonra.
Hamilelik10 Burcucuk ben ilk bütün testlerimi sağlık ocağında yaptırdım. Ücretsiz. Orda da takibiniz olsun bence, çünkü bi sonraki aşılar için falan tarih veriyorlar size takip yapıyorlar.
Elifnurrr Burcucuk ben direk doktorun verdiği listeyle devlet hastanesine gidip herhangi bir doktora kayıt açtırdım. Hiç doktorun yanına girmeden kapısındaki memur hemen onay veriyor size.direk testleri vermeye gidiyorsunuz. Ama 10 gün o hastanedeki kadın Doğum polikliniğinde muayene olamıyorsunuz öyle diyor memur. Sadece bazı testler var sadece üniversite hastanelerinde yapılıyor. Ben onları gittiğim hastanede yaptırmıştım üni olduğu için
Burcucuk Elifnurrr harika o zaman ya zaten muayenenizi özelde oluyosunuz orada olmasanız da bi etkisi yok gerçekten içim fazlasıyla rahatladı şuan inşallah benimki de sizinki gibi kolay olur😊 bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim☺️
Burcucuk istanbulluanne yani hakaten ucuz değil yaptırmama gibi bi lüksümüz de yok 😞 çocuk rızkıyla gelir diyolar ama bunları görünce gözüm korkuyo bazen😜
istanbulluanne Burcucuk O bence geldikten sonra 😀 gelene kadar batircaklar bizi valla. Aman sağ sağlim doğsunlarda para halledilir bir şekilde canm.