babymoomss hiç saçma değil gayet sorulması gereken sorular fakat yaşadığım bir şeyi anlatayım evliliğimin ilk yılında bebek düşünmedik 2. Yılında gidelimde bir doktora hem muayene olalım hem testler yapılsın bir sorun varmı onu bilelim dedik 1 sene bıyunca herseyımın normal oldugu söylendi muayenelerde sorun görülmedi testlerde öyle ama deniyoruz bebiş olmuyor çatlatma iğnesi kullandım yine olmadı ayrıca aynı hastanede 2 doktora göründüm ikiside sorun yok dedi fakat 1 seneye yaklaşırken artık yani bir sorun var bunlar anlamıyor dedim eşimle karar verdil bir tüp bebek merkezine başvurduk orda en ince detayına kadar testler istendi gittiğim gün muayene oldum muayene sırasında anladı aslında doktorum ama farklı sıkıntı sorunlar varmı varsa tedbirimizi ona göre alalım diye rahim fimi eşimin sperm testleri eşli olarak genetik testlerimiz vs istedi hepsini yaptrdık sonucları götürdük ve yumurta rezervim düşük çıktı yani buda amh değeri düşüklüğü demek yani 1 senenin benim için cok önemli olduguydu yani her gecen zaman dilimi benim amh değerim düşüyor buda hamileliğe engel bir durumdu 1 sene boyınca hiç birşeyin yok diyen doktorlara inandım ve tüp bebek merkezindeki doktorum 1 sene bosuna gitmiş dedi yani demem o ki birden fazla sorunn var anladıgım kadarıyla benden tavsiye tüp bebek merkezine gidip derdini yasadıklarını olanları anlatman ve onun akabininde seni yönlendrmeleri zaman kaybı yasamadan gerekenin yapılması normal bir kadın dogum doktoru sadece gebelik takibi yapabılıyor. Ya cok güvenilir birini bulman lazım ki oda her yerde bulmak zor yada iyi bir tüp bebek merkezine gitmen gerekir rabbim yardımcın olsun