Minammm
Yaptıkları işlem başı prim kazaniyorlarmis. Doktorun özel hemsiresini devlet tutmuyor parasını ödemiyor; doktor ödemesini yapıyor. Çoğu zaman çok az miktar para karşılığı. O işini kaybetmemek için stres yapıyor ne kadar çok gebeyi ikna ederse işlem uygularsa onun ve doktorun faydasına. Bir de verileri devlete vermek zorundayız diyorlar öyle gerçekten bundan sorumlular ama istemeyen anne için bir rapor yollayıp istemiyor diyebilirler. Benim bir önceki doktorum tenezzül edip masasından kalkmiyordu bir şikayetim ile ilgili muayene için, anemnez asla almıyordu. Gebe olmamla birden sürekli telefon tacizleri başladı. Beta HCG olcturmeye gitmiştim ilk haftalarda benden üç tüp kan istedi anlatmadı sormadı bana yapacağı testleri istediğim test hariç bir sürü test yapmış; bu mesleki eyike aykırı. Haberim yok bana bir sürü hoon ve daha önemlisi cinsel sağlığına ilgili hepatit vs testi yapmış. Çıldırdım. Ben bu testleri zaten yapmıştı sorsa söylerdim. Beta HCG için gittim onu yapmamış.
Haberlerde görmüştüm bir adam sağlık ocağında sürekli eşini arayıp aşıya çağıran aşı yapmazsanız çocuğu elinizden alırız diye şuursuzca tehdit eden saglikciya siddett uygulamisti. Sağlıkçınin sürekli anneleri taciz etmeleri psikolojik şiddet hiç ele alınmıyor…
Benim eski doktor ben gitmeyince doktorunuzu değiştirin ya da gelin diye tehdit etti. Böyle bir hakkı yok. Hasta sevemez biz doktor seçeriz. Değiştirmek zorunda değilim sizin gibi birine denk gelmek istemiyorum o nedenle iyice araştırıp iyi bir doktor bulana kadar doktor sevmeyeceğim dedim.
Asla gebenin ve bebeğin sağlığını onemsedikleti için değil (kimisi tabi ki önemsiyor işine saygı gösteriyor yeni doktorum öyle ) seni bir sayı olarak görüyorlar kaç tane aşı test yaptıklarına bakıyorlar. Bunun böyle olacağı belliydi. Amerikadaki aptal sağlık politikalarını daha saçma şekilde uygulamaya koyuyorlar. Sonuç bu. Örneğin hiç ameliyata ihtiyacınız yokken doktor sizi ameliyata ikna edebilir (ve sizin haberiniz de olmaz çünkü uzmanlığına güveniyorsunuz) çünkü ameliyat sayısına göre prim kazanacaklar artık. Yani yeni düzende iyi ahlaklı hekimler prim kazanamıyor; seni sağlıklı olmaya koruyucu tıbbi uygulamaya çalıştıkları için. Onların amacı hasta olmamanizi sağlamak. Diğerlerinin ise aşı test ameliyat başı prim kazanmak.