Aylardır doğumla ilgili hikayeler okudum. Ailem uzakta olduğu için hazırlıklı olayım diye doğum yapan arkadaşlarıma hep danıştım. Herkesin hikayesi gerçekten bambaşka. Ne nişanım anlatıldığı gibi oldu, ne açılmam ne belirtiler 😄 4 gündür yeşil akıntım var normalde enfeksiyon gibi görünüyor cumartesi doktor kontrolümde sorarım diye beklerken dün pembe kan geldi direk ıslak şekilde. Hastaneye gittim muayenem yapıldı eve gönderildim. Gece sancım başladı normal şartlarda düzenli olunca doğum başlıyor diye biliyorum sayıyorum 7 dk da bir oldu sonra 5 e kadar düştü. Hiç uyumadım sabah oldu gece annem geldi yanıma çok şükür. Sabah gittim kontrolüme doğum başlamış gibi sancım var kan geliyor nişan gelmiş gibi görünüyor ama santim açılma yok bebek kanala inmemiş. Normal doğumu destekleyen doktorum direk sezeryana almak istiyorum seni dedi istersen bekleriz ama çok yıpranırsın dedi, kendisi sezeryana müdahale yöntemi dediği için riske girmedim, ben normale odaklanmıştım sezeryan daha çok korkuttu önce ama doktoruma ne diyorsanız tamam deyip bebeğime kavuştum. Diyeceğim o ki gerçekten herkesin doğumu belirtileri yapısı şekli farklı. 9 aydır hareket etmediğim gün sayısı yok, spor yaptım hurma yedim neler neler yaptım ama açılmam maalesef olmadı.
Herkese Allah sağlıklı ve kolay doğumlar versin 🙏🏼