Symcakk @Asli84 bebeğim 18 haftalıkken aldırdım. Aldırmadan önce size bir kağıt imzalatiyorlar. O kağıtta yaziyordu ama inanın hatırlamıyorum. Çok düşük ihtimaldi ama. Ben devlet Hastanesi’nde aldirdim. Ankara Beştepe Sami ulusun ek binasında maliyetini bilmiyorum o yüzden. Ama bana doktorum oran yüksek olduğu için nifty değilde aminyosentez daha garanti dedi o yüzden sıvıyı aldırdım. Temiz geldi çok şükür. İşlem 5 dklik bir işlem. İşlemden önce doktor bebeğin her yerine baktı ultrasonda sıkıntı görmedi çok şükür sonra hemen sıvıyı aldi.
Kendineanne Gudeneylem12 risk var dendiyse bu sadece down sendromuna yormayın aldırıp aldırmayacağına yormayın bir sürü hastalık var pek çoğu da anne karnında tedavi edilebiliyor. Ben de aminyosentez yaptırdım sonucu geldi rahat rahat geçirdim hamileliğimi en azından neyle karşılaşacağımı bildim süreci takip edip tedavi oldum. Tıp çok ilerledi elimizde imkan varken yaptırın bence ne kaybedersiniz ? Gebelik zaten stresli bir süreç bir de bunu düşünüp daha da strese gireceksiniz. Karar tabi ki sizin.
Symcakk Asli84 doktorunuz iyiyse ve güveniyorsanız bence aldırın sıvıyı ya da maddi durum olarak nifty yaptırabiliyorsaniz mutlaka yaptırın ihmal etmeyin. Ben yaptırdım iyi ki yaptırmışim diyorum. Çünkü zaten gebelik zor bir süreç. İçinizi de ferah tutun. İnşallah sağlıkla alırsınız bebisinizi. Dualarım sizinle ❤️
Asli84 Symcakk yani maddi durumumu zorlar yine de yaptırırım nifty i ama bazı postalarda nifty den sonra bir de amniyosentez yaptırmak zorunda olanları gördüm. Hangisi daha garanti bilemedm. Ve amniyosentez in riski beni biraz korkuttu. Bilemedim 🤷♀️.
Kendineanne Symcakk aynen öyle sonuçlar geleme kadar 1 ayda üç kilo vermiştim Allah kimseyi daha doğmamış evladıyla sınamasın çok zor 😞
Ceylin680 Gudeneylem12 canım geçmiş olsun.karari vericek olan sensin .ama sıvı aldirmada çok düşük bir ihtimal de olsa düşük riski var.kagidinizda 2 test sonucu yazıyor.trosimy 18 hastalığı risk var diyor.insallah deildir.eger öyleyse o hastalığa sahip doğan bebekler genelde 1 yaşı dolduramiyor.ama bu testler asla kesin sonuç vermez sadece risk var .diyor.dedimya karar sizin rabbim yardimciniz olsun inşallah yoktur .bebeğinizde bişey
esmanurky Asli84 benimde ikili de sıkıntı çıkmadı detaylıya gidince kalbinde parlaklık gördü doktorum karından svı veya kan alımını söyledi bizde sıvı sıkıntılı olur diye kan verdik ücreti 5000 TLymiş %1 olarak söyledi ama bizim içimiz rahat etsin diye yaptırdık hiç korkmayın bence
hcr5834 Gudeneylem12 benimde üçlü testim yüksek risk çıktı ben sıvıyı aldırdım çok şükür temiz çıktı sıvıyı aldırmak istemiyorsan da stres yapma kendine o testlerin gerçekten doğruluk payı yok.
Yaqmurr1 Merhabalar, Benimde ultrasonda bebeğimin ense kalınlığı 2.8 çıktı doktor ensesi kalın dedi böyle söyleyince biraz korktum kan tahlilimin sonucu henüz çıkmadı. 2.8 yüksek bir değer mi arkadaşlar
Esrasavas78 Merhabalar benımde ultrason da bebegımın ense kalınlıgo 3.1 cıktı ıkılı tarama da kı kagıda da doktor normal dedı neye ınancagm sasrdım. Nıfty dna yapturmayı dusunyrm ama kacıncı hafyaya kadar yaptırmam gerek
Asli84 esmanurky benim ikilide ense kalınlığı burun ölçümü hepsi çok normal kombine risk 1:10000 ikili test 1:6020 trisomy 13 18 =1:10000 sadece yaş riskim 1:219 doktorum buna bağlı olarak önerdi ama onda da kesin sonuç çıkmıyor diyorlar kafam karıştı.