gulsumm1 zeynonunannesiiii eşim 5 kilo süt almış yapıyım dedim benimde tutmadı sulu birsey oldu ilk defa denemiştim 🥺
Bihteryc zeynonunannesiiii hamileyken ev yapimi yogurt mu yiyorsunuz? Sut pastorize mi yoksa gunluk sutlemi yapiyorsunuz??
Melek141120 Canım fırını 100 derecede ısıt sonra kapat koy içine yoğurdu 1 saat beklesin ben öyle kurtarıyorum tutmayan yoğurdu umarım tutar seninki de
Melek141120 gulsumm1 valla tutuyordu Bi deneyin ne kaybedersin ki olmazsa da farklı birşeyler yaparsın
Melek141120 gulsumm1 ben her zaman fırında mayalıyorum yoğurdu 75 derece açıyorum ısınınca kapatıyorum sütü elimm 7 ye kadar dayanacak şekilde ayarlıyorum sıcaklığını sonra da 5-6 saat fırında bekletiyorum çok güzel taş gibi oluyor
Canicim61 Altına plastik legenle sıcak su koyar kapatırım beklerim ,3 saat filan tektar mayalnir.Benim ki tutmayınca hep bu yöntemi denerim.
zeynonunannesiiii Canicim61 bu yöntemi görmüştüm ama tutmuyor diyenler çok olmuş bildiğimiz legenin içine sıcak suyu koyup kapaklarını kapayıp üstlerini örtüyle örtüp 3 saat beklemem mi gerek
benimmdunyamm gulsumm1 bence tutmuştur katiysa canım foto atsana bir kavanoza mi yaptın neyde yaptın ben ilk yaparım sulu olur biraz kavanoza yaparım 1 gün dolapta ağzı açık bekletirim taş gibi olur