Aysezehra Ayy saçmalık tabiki böyle şeylere inanmayın bacım. Ben ilk kızımda 14 haftama kadar alttan ultrasonla baktırdım şimdi de ikinciye hamileyim yine alttan ultrasonla baktırıyorum. 😅 hurafe bunlar halk arasında bilip bilmeden salak saçma yayılan yanlış bir bilgi. Yok çocuk düşer yok birşey olur diye milleti empoze edip durmuşlar. Şimdi ki nesilde araştırıp soruşturmadan inanıyor. Üzülüyorum böyle olunca. Sonuçta hepimiz akıllı telefona sahibiz ve açıp YouTube’dan çok iyi doktorlardan işin gerçeğini öğrenebiliriz. Kısacası öyle birşey yok korkmayın. Benim doktorum çok güzel bir örnek verdi. Dedi ki alttan muayeneden hala korkan var halbuki penis çocuğun düşmesine neden olmazken bu incecik alet mi düşürecek 😂😂 çok gülmüştüm gerçekten de çok doğru söyledi. Korkmayın diye uzun uzadıya yazdım yoksa kısa kesebilirdim ama bu yanlış bilgiyi de görünce de kendimi tutamadım. 🤷🏻♀️ Bide alttan ultrasonla bakıldığında bebek daha net görünüyor. Karında zar zor görünür belli bir hataya kadar. Çünkü karın bölgesi daha esnemediği ve bebek hala çok küçük olduğu için doktorlar alttan daha net görüyor bebekleri. Aradaki farkı doktoruna da sorabilirsin. Neden alttan muayene edilir diye?