Arkadaşlar nasıl oluyor bu verdikleri içecek zararlimi yoksa kesin yaptirilmalimi
Şeker testi ?
Ezggi şeker takviye edilmiyor.2 baklavaya eş değer şekerli su içiyoruz o kadar yanlış bilgi vermeyelim hiç mi çikolata tatlı yemiyoruz
Çocuğa zarar verecek bir şey olsa doktorumuz ister miydi 🙂 doğum yapmak için kendimizi emanet edip guvendigimiz doktor söylüyorsa yaptırmamizi bir bildifi vardir elbet 🥰🙏 tamamen Canan Karataydan sonra büyümüş bir mesele olarak görüyorum bunu. Ona bakarsak 2li test içinde çok tartışma var altı üstü kan veriyoruz bakılıyor.🙂 Bunda da 50 veya 75 Gr şeker içiliyor. Tek sorun kusma yaşamamanız bence 🙊 benim şekerim yokken gebelik şekerim çıktı ama 1 haftada düşürdük belki öğrenmesem dusuremicektim insülin baslicaktim🙄 bebeğiniz sağlıksız şekilde.kilo alır dogumunuz etkilenir Allah korusun 🙏
Kubrailkan anladım canım teşekkürler bilgilendirdigin icin❤
Çilekli soda gibi bişeydi 50 gr olarak aldım ben ne mide bulantısı nede başka birşey yaptı gebelik şekeri için önemli demişti doktorum
Elifozdn valla mı😁kız ben kahvaltılarda 5 bardaktan aşağı çay içemiyorum bide akşamları ayrı içiyoz çay benimki temelli kesat çıktı yav
Elifozdn içtigim zamanda normal çay bardağına 3-4 küp şeker katıyorum🙊
cgnduru glikoz veriyorlar üç dilim baklava kadar zaten ne zararı olabilir. Şeker yükleme testi öncesine oranla bebek ölümleri ölü doğumlar ciddi anlamda azalmış durumda. Gebelik şekerine sahip annelerin ölü doğum doğum sonrası bir kaç gün içinde yaşanan bebek ölümleri riski çok fazla daha bir çok risk var sıralamayayım. Bir diyetle belki çözülebilecek bir şey için niye riske atalım çocuklarımızın hayatını. Bir elinde gofret bir elinde 3 şekerli çay içen annelerimiz şökör tösti çök zörarlı diyor ben çok görüyorum zerre anlam veremiyorum karatay teyzemiz lahmacunları löplüyor şeker testini eleştiriyor kimsede demiyor bu doktorlar keyfe mi istiyor bu testi 😅😂
dilarakocc 😃rahat rahat icersin sen o zaman😉
cgnduru yaptırın geçen hafta gittim ve gebelik şekerim olduğunu öğrendim bende ikilemdeydim ama şuan iyi ki yaptırmışım diyorum eğer yaptırmasam bilmeyecektim ve ileride bana sorun olarak dönebilirdi. Ayrıca gün içinde yediğimiz çoğu şeyde şeker var 2 adet ardarda çikolata yemiş gibi olacaksınız hepsi bu bebişe zararı yok o bebeğe şimdiden şeker yükleniyor diyenlerin kesinlikle dinlemeyin
Elifozdn yok yav ben çoktan yaptırdım beni biraz zorladı ama sebebi çok geç gittigim içindi 10 buçukta hast gittim testlerin bitmesi benim karnımı doyurmam 1i buldu gece 12 den itibaren açtım :(
Doktorum su fazlalığı ve bebeğin haftasına göre önden gittiğinden ötürü gizli şekerden şüphelendi.
Ardından hiç istemeyerek 50 gr şeker yüklemesi yaptırdım ve yüksek çıktı, 1 hafta sonra 75 gr yükleme yapıldı ve sınırda çıktı hemen diyetisyen eşliğinde diyete başladık tek sıkıntı hergün şeker ölçüm cihazı ile parmaklarımı delip şekerime bakmak oldu, olsun bebeğim için her şeye değer yeterki o iyi olsun suan çok şükür her şey yolunda 38. Haftamdayım bu sebeple şeker ciddi mesele zira yükleme yaptırmasaydım şekerimin olup olmadığını, su fazlalığını neyin tetiklediğini, ne kadar daha böyle fazlalaşacağını bilemeyecektim ve su fazlalığından erken doğum bile olabilecekti senin durumun benim gibi olmayabilir tabiki karar yalnızca senin