Beyza-M https://www.hizliresim.com/mkzwc7f Hanımlar merhaba. Adetime 1 hafta var ( bu ay bebek denedik, takvime göre yumurtlamamdan 2 gün sonra denedik nasip olur mu bilmiyorum ama belirtmek istedim) sağlık ocağına gitmisken test vermek istedim. Hormon sonuçlarım nasıl? E2 hormonu hakkında bir bilgim yok,bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
berjerdekikaolikalev Beyza-M Yanlış yorumlamak istemem ama e2 hormonunuz sanırım yumurtlama döneminde oldupunuz için yüksek çıkmış baya. Prolaktin hormonuda bi tık yüksek ama stres hormonu derler ona dalgalanır yani genelde.
Nihalilhann Beyza-M canım yanlış anlama ama benim prolaktin 27-30 larda geziyordu sürekli bunun düşmesi gerekiyor ilaçla düşüyor ben çok denedim hamile kalamadım nedeni buymuş ilacı kullandığım ay hamile kaldım 2 ye düştü prolaktin yükseliği yumurtlamayı engeller
Tomrishatun Beyza-M bu ay olabilirdi olmayabilirdi yumurtlama olduktan sonra 24 saat içindeki iliski önemli yoksa yumurta ondan sonra olmuyor sizin 2 gun sonra olduysa iliski denk gelmemiş olabilir
Esra_G Sonuçları yorumlayacak bilgiye sahip değilim doktorunuz ne dedi? E2 hormonu sanırım yumurta çatlamasıyla ilgili bir hormon çünkü çatlatma iğnesi kullanabilirim diye doktorum benden e2 istemişti iğneye ihtiyaç duymamıştık sonuca göre.
Beyza-M Esra_G doktorumla yani daha doğrusu aile hekimim ile pazartesi görüşeceğim. Ona göre size söylerim dediği şeyleri insallah
Beyza-M berjerdekikaolikalev büyük ihtimalle dediğiniz gibi. Takvime göre bakıyorum yumurtalama dönemim 2 gün geçmiş. İlk gebeligimde de yumurtlama dönemimden önce hamile kalmıştım. Doktorum da bugün her kadının yumurtlama dönemi farklidir demişti. Bebek kaybı yaşadım 4 ay önce bir günüm güzel gecmedi açıkçası çok stresli zamanlar geçirdim hala da geçiriyorum. Sanırım diğer hormonum bu yüzden yüksek çıktı
Beyza-M Nihalilhann anladım canım bu aralar stresli bir dönemden geçiyorum ondan kaynaklı sanırım pazartesi günü aile hekimine gideceğim bakalım ne diyecek.
berjerdekikaolikalev Beyza-M Ya çok üzüldüm Rabbim inşallah en kısa zamanda sağlıkla hayırlısıyla kucağını doldurur. Benimde e2 hormonum regl 3. Günü 8 idi takip edilecek yani şu dönem sizin gibi normal çıkmasını temenni ediyorum 😌 Her kötü şeyin başı stres üzüntü elinizden geldiğince hayat koşullarınızı en minimal en beklentisiz şekilde yürütün sağlık her şeyden daha önemli🙏🏻🌸
Beyza-M Tomrishatun Ay insallah olur çokta umutlandırmak istemedim de kendimi bı yandanda içim kipirdaniyor açıkçası 😇 hayirlisi olsun
Beyza-M berjerdekikaolikalev amin canım cumlemiizn insallah. Açıkçası genelde hormon testini adet dönemi vermek gerekiyormus. Benim kurtajdan sonra ilk adetimin 3. Günü doktorum hormon tetsi yaptı ve her şey çok güzel dedi o zaman E2 hormonum 24 çıkmıştı. Her şey çok iyi dedi. Şimdi diğer arkadaşların yazdıklarına baktım int vs araştırıyorum da sanırım bu E2 hormonu Pink dönemi diye bir şey varmış o zaman yumurtlama ve çatlama oluyormus ondan yüksek çıkması adetten sonra iyi bir şey diyorlar. İnsallah rabbim sizinde gönlünüzden geçeni verir dilediğiniz gibi olsun her şey 🤲🌸
Beyza-M Nihalilhann eğer bu ay hamile kalırsam düşer mi bu hormon yani olması gereken seviyeye gelir mi
berjerdekikaolikalev Beyza-M Aynen öyle canım o yüzden endişelebmene gerek yok prolaktin umarım düşer ve çok yüksekte değil zaten. Allah razı olsun canım hepimizin inşallah🙏🏻
Nihalilhann Beyza-M düşmeden hamile kalman zor canım ben 10 ay uğraştım en sonunda tespit ettiler sonra ilaçla düştüğü ay hamile kaldım tabi yumurtlama olmuştw olabilir olmamışta bilemem ben bunu ama genelde prolaktin yüksekse yumurtlamayı engeller ilaçla hemen düşüyor merak etmeyin
Beyza-M Nihalilhann bakalım canım bu ay olmazsa bı gideyim doktoruma ilaca başlayayım.. içim dışım ilaç oldu her gün vitaminler kan sulandırıcı vs oyyy oy..
Asel_nehir Merhaba kızlar bişey sormak istiyorum benim yumurtlama günüme 2 gün kala ilişkiye girdim tahminen hamile kalma şansım var mı
Beyza-M Asel_nehir canım tabiki her kadının yumurtlama dönemi farklidir ama ben ilk gebeligimde adetimin hemen ertesi gün hamile kalmıştım.. bence olma ihtimali var hayırlısı olsun bakalım