defnelobe merhaba hanımlar. çalışan anneydim. 32. haftada doğum iznine ayrıldım. Şimdi doğum paramı nasıl alıcam. Alan ve bu konuda bilgisi olan varmı? Ne kadar aldınız? nasıl aldınız. Bilgisi olan yazsın lütfen 🙏🙏🙏♥️
Sezginshome defnelobe ben daha izne çıkmadım 26.haftadayım.. Ama sanırım benim bildiğim doğum yaptıktan sonra alabiliyormuşuz.. Bende şurada bekliyim
Zynp44 defnelobe doğum yaptıktan sonra hastaneden doğum raporu alıp muhasebeye bildiriyorsunuz veriyorsunuz yani daha sonra bildiğim kadarıyla ptt ile doğum paranızı çekiyosunuz
Roza34_ defnelobe 32. Haftanda doktorunun yanına gidip çalışamam diye izin raporu alıcaksın doktor kağıdı sana vericek hastanede bunu bilgisayar üzerinden rapor geçiyorlar.. paranı da doğumdan sonra alıyorsun ıban ya da PTT diye nasıl istiyorsan o şekilde alabiliyorsun.. şimdilik bildiğim bu kadar 🙄
Blgn02 Zynp44 rapor ve muhasebe gerek yok doğum yaptıktan bir ay sonra kimliğinle PTT ye gidip doğum paranı alacan bide süt parasida eşinizin hesapbina girecek bende aldım doğum parasını 600tl çalışan deyilim ev hanımıyım 😊
Senemturan Blgn02 sizin dediginiz herkese yatan para bu soruyu soran bayanin dedigi sigortadan alinan para dogumdan sonra rapor muhasebeciye veriliyor.
Usnac1995 Ben internetten hesap yapıyorum 9000 tl gibi bir rakam çıkıyor alacağım para ama neye göre hesaplanıyor bende bilmiyorum
Aylizdeniz 32 haftAda çalışamaz aldığın zaman doğumdan doğumdan sonra doğum sonrası raporu alıyorsunuz 2 ay ıcınde devlet asgari tutarına göre yatırıyor ama 32 de işten cıkarırlarsa alamıyorsunuz
Azze Aylizdeniz yani sigortamın 32. Haftadan sonra yatıyor olmaya devam mı etmesi gerek . Ben özel bir kurumda çalışıyorum doğum parası için 32. Haftaya kadar devam etmeyi düşünüyordum. 32. Hafta dolunca çıkmam gerekecek malum. Yani böyle bir durumda doğum parası alamıyor muyum.
Rabia1012 Totomoto yok bir yere gidip başvuru yapmıyorsunuz bende çalışıyorum 32.hafta da izne çıkıcam isterseniz taksiyle isterseniz toplu alabiliyorsunuz demişlerdi 170 i arayın isterseniz daha sağlıklı bilgi veriyorlar benim hesaplamama göre 12 bin TL bişey türüyor
Blgn02 Aysennn59 ben 2020 de doğum yaptım ozmn sigortalı deyildik doğum parasını aldıktan sonra sigortalı olduk ki zaten doğum parası sigortalıyla alakası yok sadce süt parası sigortalı . 200₺
Esra4258 Bu doğum parası özel sektörler için mi geçerli çünkü devlette maaş yatmaya devam ediyor 32 den itibaren izne çıkınca
ToDe Blgn02 bahsettiğiniz şeyi sosyal hizmetler ödüyor ve sigortalılıkla alakası yok doğru. Yalnız bu hanımefendinin bahsettiği şey doğum rapor ücretidir sgk öder ve çalışanlar ile ilgili bir ödemedir.
Gamzenl doğum iznine ayrıldıktan sonra aylık belli bi ücret almaya devam ediliyor mu yoksa o para doğum izni adı altında mı veriliyor acaba bilginiz var mı ?
ToDe Gamzenl ödenmiyor, bu bahsedilen ücret doğum rapor ücretidir. Çalışmadığınız için o süreçte iş yerinizin karşılamadığı maaşınızın belirli bir kısmının, sigortalı olmanız dolayısı ile size ödenmesidir.