HollyMolly ay inanmıyorum bir de ozur dilemissiniz. Yeni lohusaligi biten sizsiniz. Bunlar hayatin gercekleri. Ozur dileyecek bir sey yok. Etkilendigini dusunen devamini okumaz yani olur biter.
Oncelikle bunlar cok normal; kendinizi yetemiyor olarak gormeniz de cok normal. Gunduzleri daha cok uyumaya çalışın. Vucudunuza özellikle gogsunuzun altina bir muslin bez koyup kokunuzun sinmesini saglayip bebeginizi gece yaririrken o bezin ustune gelecek sekilde yatirirsaniz sizin kokunuzu hep alacaktir. Daha uzun sure uyuyor cogu cocuk bu sekilde. Aksam dus aldirip uyutmayı deneyebilirsiniz. Su bebekleri yoruyor. Daha huzurlu uyumasını saglar. Kendinizi iyi hissettirecek seyler yapin siz sakin oldukca bebek daha sakinleyecektir. Gece emzirirken gece lambasi isiginda emzirin. Tum ışıklari aciyosaniz cocuk o saatten sonra uyumayacaktir. Gazini cikardiktan sonra nerden çıkardığının bi onemi yok. Uyku oncesi ten tene temas yapin biraz uzun sureli. Sizinle temasa doysun :) gaz damlasini değiştirebilirsiniz. Bir de bazi mamalar cocuklari kotu etkiliyor eger mama ile destekliyorsanız belki o iyi gelmiyodur. Gorumcenize de uyuduktan sonra pışpışlamamasini söylemeyi unutmayin 😁
Saglikla büyütün insallah ☺️
Dip not: benim de ilk hamileligim. İkiz erkek. Fakat; gorumceniz gibi ben de ablamın yanindaydim. Ozellikle ilkinde 6 ay ben baktim ikisine de, ikincide de destek olmaya calistim. Bu da bana cok sey katti. Ayrica verdigim tavsiyelerden birazini da doktorlarin yazdigi bebek bakim kitaplarindan alintidir onlari da okuyorum. İkiz erkeklere hamileyim ben de 🙊 x2 kolik bebek yani 😁