HaticeTutkun Beyza_18 Hadis- i şeriflerde bizlere bildirilmiştir. Bir hadis-i şerifte şöyle bahsedilmektedir. Ayva yiyiniz, çünkü o gönlü rahatlatır, kalbe kuvvet verir ve ( doğacak ) çocuğun güzel ( salih ve güler ) yüzlü olmasına sebeptir” buyurmuşlardır.
HaticeTutkun HaticeTutkun yanaga bastirma kismi buyuk ihtimalle hurafedir ama bu bir hadisi seriftir baska hadislerdede peygamber efendimeze sahabelerden biri sormustur dogacak bebeklerimizin guzel olmasi icinn napabiliriz diye ayvayi onermistir ben bunu ilk hamileligimde okuyup ogrenmistim zatende cok severim ayvayi bol bol tukettim bir minnos gamzeli oglum varki cok güzel masallah 🥰
35lavanta Beyza_18 Ay bu tarz şeyleri aşırıı saçma bulurum aslında kızıma hamileyken ayva yedim normalinde hiçte sevmem aklımda kalmış yerlen dedim dur sıkayım yanağımı nasılsa zararı dokunacak o saçma hurafelerden değil ne kaybederim ki dedim cidden kızımon okadar güzel gamzeleri var ki 😂😂😂 Eminim denk geldiğine ama var mı var geöen günde kayınvalidem kızıma meyve tabağı yapmış yerken ayva denk geldi dur bakiim bundada olcakmı dedim sıktım yine yanağımı bakalım doğsun görcez 😂