MerveSllyrt merhaba, bende ilk doğumum için niyetlenmiştim bulunduğum yerde alternatiflerimde var. Avrupa’daki doğumları izledikçe o mahremiyet ve anne, bebek, babanın bağı gerçekten beni çok çekmişti. fakat benim suyum erken geldi ebem suni sancı almam gerektiğini hiç açılma olmadığı içinde iyi bir doktorla yapabileceğimi söyledi gerçekten çok zor bir doğumum oldu. Ameliyathanede, kristaller manevrası kullanılarak büyük bir ekiple normal doğum yaptım. Daha geçenlerde bir arkadaşım evde doğum yaptı evet bu annenin tercihi saygı duyuyoruz ama ben yaşadıklarımdan dolayı doğuma korku ile de bakıyorum. Hastahane tüm olanaklarıyla sizin ve bebeğinizin yanında. Allah korusun ters giden bir durumda müdahale olabilir. Herşeyim taktiri Allah ama keşke dememek için ben 2. Doğumumda gene aynı doktorum ve hastahanemi tercih edeceğim. Evde doğumu hala çok seviyorum fakat biz Türkiye de yaşıyoruz. Devlet bu konuda ailelerin yanında değil kapınızda bir ambulans yok hatta çocuğunuzun kimliği bile 40 günde çıkıyor. Sağlık ocağına gidiyorsunuz, nüfus bu zamana kadar gittiğiniz hastahane kayıtlarını istiyor hatta DNA testi isteyen nüfus müdürlükleri bile varmış araştırabilirsiniz. Güzel bir şey ekiple doktor, ebe maddi imkanınız varsa doula ile hastahanede sağlıklı bir doğum benim şu an ki tercihim. Naçizane paylaşmak istedim, biraz uzun oldu ama.