Bu posta en iyi cevabı ben verebilirim sanırım… En muzdarip ben oldum çünkü… Hamile kalmadan önce burun deviasyon, konka ameliyatı bile oldum hamile kalırsam rahat nefes alayım vs diye… Malesef ameliyatı yazın oldum.. Sonrasında hemen hamile kaldım… Ekim gibi tıkanmalarım başladı…alerji kaynaklı oldugu için ilaçları bırakmak bırakmamak kaç tanr doktorla görüstüm ( gögüs hastanesinde saglıkcıyım bu arada- bu konuda en uzman hekimlerin oldugu) bazısı b kategorisi ilaçları ilk üc ay kullanma dedi bazısı kullan dedi… Neyse haftada 2,3 gün alerjim azdıkça kullandım dayanamadım… Bi de alerjik Astımım var, geceleri agız spreyimi her gece sıktım… İlk üc aydan sonra da aynı sekilde devam etti…27 haftalık hamileyim… Hala haftada 2,3 gün dayanamayıp kullanıyorum… Havaların sert gidisi dahil pek cok seyde burnum hemen etkileniyor, hemen akıyor sonrasında tıkanıyor gece uyutmuyor… Buhar makinesi ile uyuyorum her gece nefesim daralmasın, ideal nemde uyumak cok önemli diye…böyle böyle alerjim de azalıyor… Gece rahat uyuyunca ertesi gün alerjim hafif geçiyor… Bi parfüm kokısu aldıgım anda tekrar en baştan ilaçlar… Bebegimde şuan görünen bi sıkıntı yok. Dogımdan sonra neler olacak ben de cok cok korkuyorum …benim kadar ilaç kullanıp saglıklı dpgum yapan kimseyi bulamadım bilgi alamadım …bi kaç kişi oldu her gün bitane ilaç almış saglıkla doguran…. Allah yardımcımız olsun bebişlerimiz saglıkla gelsin… Kendi kadın dogumcum kullan bişey olmaz deyip durdu… Claritine ve singulair ilaçlarım.. Spreyim de symbicort….