Eveeeet nereden başlasam acaba 🙃 bu benim ikinci gebeliğim ilkde normal olmuştu çok şükür. Aynı doktorumla devam etmek istedim doktorum Nehir Bayram , oğlumu doğururken doktorum başka hastanedeydi , hastanesini değiştirince bende o hastaneye gitmeye başladım. Doktorumu çok seviyorum çok pozitif biri . Geleyim doğum hikayemeeee.
- Haftadan beri sürekli sancılarım vardı ama bir türlü düzenli değildi. Doktorumda ikinci gebelik olduğu için erken gelebilir demişti haliyle bende heyecanlanmıştım. Ama maalesef kızım gelmek istemedi ve 41+4 günlük iken pazar sabahı 2:30 da sancılarım başladı , aslında pek umudum yoktu yine düzensiz sancılardan biri sandım ama dakika tuttum. Tam 10 dakika da bir geliyordu. Tam 5 kez devam edince doğum sancısı olduğunu anladım ama hala inanamıyordum. Sabah 7 ye doğru 6 dakika da bire düştü sancılar ama hayız olunca ağrıyan acı gibiydi uykusuzluğa dayanamadım ve 8 e doğru biraz uyudum saat 10 a kadar sancı gelince uyanıyor sonra uyuyordum. Ama dakikası yine 10 dakikada bire çıkmıştı, akşam 6 ya kadar devam etti bende pilates topuna oturdum ve sıcak su torbası yapıp belime , kasıklarımın arasında koydum. 6 dan sonraki sancılar artık nefes kesiyordu hemen kalkıp yürüyordum geçmesi için. Dayanamayacağımı anladığımda hastaneye gidelim artık dedim 8 gibi hastaneye gittik. Doktorum haftasonu ve akşam olması sebebiyle yoktu ebe açıklığa bakmak için geldi ve 6/7 cm açıklığın dedi , şaşırdım ama sevindim. Odaya aldılar doktoruma da haber verdiler odada pilates topuna oturdum ama ayakta sancıları çekmek daha kolaydı benim için.
Bakara suresini açtım ve onu dinleyip tekrar ederken odanın içinde yürüyordum. Dikkatimi Kur an a verince o kadar aşırı hissetmedim sancıları. Bu arada açıklığa bakarken suyumunda geldiğini söyledi ebe. Doktorum geldi sancılı ve sancısız haldeyken açıklığa bakmak istiyorum dedi. Sancı yokken 8 varken 9 cm dedi ve açıklığa bakarken bebek geliyor hemen odana geçelim dedi.
Bana nerede doğum yapmak istediğimi sordu bende odamda olabilir dedim herşeyi benim isteğime bıraktı. Hemen odama geçtim ve kendi kıyafetimle kalmak istediğimi söyledim kabul etti.
Doğum sandalyesinide hazırlamışlardı oturdum ama kendimi rahat hissedemedim. Bu arada doktorum Hindistan cevizi yağı getirmemi istemişti. Sürekli onu sürdü ki yırtılma olmasın diye. İlk doğumumdada yağlarla masaj yapmıştı ve hiç yırtılmam veya dikişim olmamıştı. Kendimi rahat hissetmeyince yatağıma geçmek istediğimi söyledim ve yatağa geçtim , kızım başını yamuk koymuş bu yüzden ıkınsamda çıkması biraz zor oldu. Bende geceden uykusuz kalınca ve pek yemek yiyemeyince iyice güçsüz kalmıştım. Yapamıyorum dedikçe doktorum yapıyorsun herşey çok güzel çok güçlüsün diyerek sürekli motivasyonumu arttırdı. Doğum eğitimi de almıştım ama insan o an unutuyor herşeyi. Ikınma sürem biraz uzun sürdü ama tamamen benden kaynaklanıyordu.
Yarım saatin sonunda 21.20 de kızım doğdu elhamdulillah. Kordonu kesmeden bebeğimi göğsüme koydu ve tentene temas yaptım ayrıca kordondaki tüm kanın bebeğe aktarılmasını bekledik. Sonra kocamı çağırdılar ve kordonu o kesti. İstersen ailenden biri doğumuna girebilir dedi doktor ama dayanamayacaklarını bildiğim için hiç kimseyi istemedim. Eşim kordonu kestikten sonra biraz daha böyle kaldık doktorum dikişe hiç ihtiyacım olmadığını söyledi yağlarla masaj yapmasa o kadar ıkınmaya asla dikişsiz kurtulamazdım. Allah ondan razı olsun..
Hastane konusunda sadece büyük ebeden memnun kalmadım. Karnıma bastırıyordu ben ıkınamayınca o bastıkça ağrım artıyor ıkınamıyordum doktoruma söyledim ve uyardı öyle bıraktı bastırmayı. Kötü niyeti yoktu oda yardımcı olmaya çalışıyordu ama zaten canım yanarken daha da acı çekiyordum. Onun dışında hastane güzel ve temizdi oda sıcaktı hiç üşümedim. Temizlikçi dahil herkes güler yüzlü ve yardımcı oldular, hemşirelerde ilgiliydi. Sonuç olarak doğurdum ve kızım şuan yanımda 😍 daha güzel bir şey yok 🥰 Rabbim isteyen herkese hayırlı evlat nasib etsin. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin merak ettiğiniz başka bir şey varsa cevaplayabiliriiiim.