Bende de polikistik var. Bugüne kadar rutin kontrollerde görüştüğüm tüm doktorlar pkos’un hamileliğe engel olduğu, çok zor hamile kalındığı gibi bilgilerin yanlış olduğu bana üzerine basarak söyledi.
Ben 4 sene neredeyse aralıksız hapla korunmama ve tiroid nedeniyle 9 ay regli olmamama rağmen, 9 aylık süreç sonunda regli olduğum ilk ay hamile kaldım, hem de yumurtlama dönemi vs bakmadık. Çocuk da düşünmüyorduk. Tamamen süpriz oldu.
Çok şükür ,🙏
Yalnız pkos ben de aşırı derecede tüylenme ve hızlı tüy uzamasına neden oldu. Kilo aldıkça da bunun şiddeti arttı. Bu rahatsızlığı hafifletmenin en etkili yolu kilo vermek. Ben gerçekten en zayıf zamanlarımda bunun farkını gördüm.
Bazen tek başına stres bile en sağlıklı bireyin hamile kalmasına olumsuz etki edebiliyor. Pkosun hiç bir şekilde engel olmadığını bilin, doktorunuz olumsuz konuşuyorsa başka doktorlara da danışın, bunu stres yapmayın, olumlu düşünün, her şey güzel olur 🙏 herkes yazmış zaten 7 8 ayda hamile kaldığını ki günümüzde doktorlar 1 seneye kadar normal karşılıyorlar