Lujoso
23 ocak günü sabah kontrol randevusuna hastaneye gittim ve nst ye girdim. Sancım yoktu ve eve döndüm. Fakat çok fazla şişkinlik hissediyordum. Saat 21.30 civarı suyum geldi. Hiç telaş yapmadan hazırlanıp eşimle beraber hastaneye gittik. Saat geç olduğu için acilden giriş yapıp doğumhaneye geçtik. Ebe kontrollerini yaptı. Daha sonra bana pilates topu verip ve birkaç hareket gösterip egzersiz yapmamı istedi. Ikınma hissiyatı gelmiyordu ama elimden geldiğince ıkınmaya çalıştım. Tansiyonum çok yükselmişti. Ebe tansiyonum düşmezse bebeği kaybedebileceğimizi söyledi. Acaba sezeryanamı dönmeliyiz diye düşündüm. Sancılarım sıklaşmaya başladı sizden aldığım eğitimde bana gösterdiğiniz nefes egzersizlerini uygulamaya başladım ve çene kaslarımı olabildiğince gevşek tutmaya çalıştım. Özellikle nefes egzersizleri çok rahatlattı. Saat 6 civarı çok zorlanmaya başladım. O sırada ailemden birisi içeri girdi ve doğumun yaklaşık saat 8 e kadar süreceğini söyledi. O anda moral olarak resmen çöktüm. Çünkü iki saat daha dayanacak gücüm yoktu. Sezeryana girmek istedim fakat doktorum kabul etmedi. Yanımdaki hasta bakıcıda yok sen normal doğuramazsın dedi.Doktorum ve eşim dışında herkes çok negatif geliyordu kısacası. Çatala aldılar beni ve ıkınma hissiyatım sıklaştı. Nefes tekniklerini kullanarak tüm gücümle ıkınmaya devam ettim ve mutlu sonu yaşadık. Kızımı kucağıma verdiler. Burada en büyük destekçim önce eşim sonra doktorum oldu. İyi ki Ünal bey i tercih etmişiz.. Hamile arkadaşlara tavsiyem kimseye haber vermesinler doğuma giderken ve güvendikleri doktoru , ebeyi tercih etsinler.Normal doğum olduğu için hemen ayağa kalktım hiç zorlanmadım.
Bu benim doğum hikayem. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz ☺️