Yagmurayaz
Ben 35 yaşındayım. Yaklaşık 15 senedir günde 1 paket sigara içiyordum. Bu süreçte en fazla 3-4 gün bırakabilmişliğim vardır o da ağlaya ağlaya. Düşün ki eşim bırakmıştır da ben bırakamışımdır geçmiş dönemlerde. Ama hamile olduğumu öğrendiğim anda bıraktım bir daha asla ağzıma sürmedim. Bugün 39+5 haftalık hamileyim. Sigara içilen ortamlarda bile bulunmadım, üstelik eşim de içiyor. Ama inan ki bu gurur ve gönül rahatlığı herşeye değer. Eşimin bile bana gururla baktığını hissedebiliyorum.
Düşündüm ki Allah tarafından bana emanet edilmiş günahsız evladıma bir anne olarak bu kötülüğü yapamam. Bu beden artık yalnızca benim bedenim değil, minik bir melekle birlikte yaşıyoruz bu bedende. Ve onun hiç bir günahı yok. Benim keyfimi, benim nazımı, benim pisliğimi çekmek zorunda değil. Şimdi yada ilerde benim yüzümden bedel ödemek zorunda değil. Aksine benim onun için birşeyler yapmam, hatta onun için herşeyi yapmam gerekirdi.
Lütfen böyle düşün. Sen onun en kıymetlisisin, sen onun annesinin ve onun sana ihtiyacı var. O da senin en kıymetlin değil mi? Ondan değerli, ondan önemli ne olabilir ki?
Allah yardım etsin, inşallah bırakırsınız. Bu vicdan azabıyla yaşamaktansa gönlünüz ferah yaşayın. Göreceksiniz daha mutlu olacaksınız bu şekilde.