Eslem_1 Nazlimom Alinim2008 B1983 G1522 G1522 ben de 1 aydır kullanıyorum da doktor başka bir multivitamin daha vermişti onda da folik asit var gyno ferroda da folik asit var anlamadım acaba bu kadar folik asit fazla mı olur diye kafama takıldı? ☹️Size de doktorunuz ekstra gyno ferro haricinde vitamin vermiştir onda da folik asit yok mu?🌸
mirage333 Eslem_1 bendede ayni sekilde hem ferro da var hem kullandigim multivitaminde. Sorun olmaz doktor olsa vermezdi doye dusunuyorum
sheyda1991 Eslem_1 Folik asit günlük 800 mikrograma kadar alınabilir zaten. Normalde yurtdışında gebelere günlük doz bu. Fazlası idrarla atılıyor zaten. 1000 mikrogramları bulduysa kişiye karın ağrısı vs gibi yan etki yapar sadece. Doktorunuz dikkat edip vermiştir merak etmeyin. Herkes kullanıyor çünkü.
Gozde0010 Eslem_1 ewet zarari var diger hapi kesin doktorunuza danisin bn dnistm bska dktor vrmisti dgsti hemen
Eslem_1 prensesannesiiiiii Eylulannesi80 ben de 1 aydır kullanıyorum da doktor başka bir multivitamin daha vermişti onda da folik asit var gyno ferroda da folik asit var acaba bu kadar folik asit fazla mı olur diye kafama takıldı?doktorun size verdiği diğer vitaminlerde de folik asit yok mu?
prensesannesiiiiii Eslem_1 hayır canım benim bir ganyo fero vardı bide ecopirin benimde ilk hem o hemde ayriyeten folik asit verdi sağlık ocağına sordum ganyo feroyu tek kulan dedi sende sor
Maviyisevenkadin Gyno Ferro, Magnorm, Regenesis hepsini kullanıyorum doktorum verdiği için. İçeriklerini bildikleri için bir sakıncası olacağını sanmıyorum.
Eslem_1 Maviyisevenkadin mirage333 Sizde mi bunları doğuma kadar kullanacaksınız?😊 aynen içeriklerini bilip de veriyorlar ama 400 mcg birinde 500 mcg de gyno ferro da folik asit olunca günlük dozdan daha fazla oluyor o yüzden acaba iyi etkilerinin yanında yan etkisi vs olur mu diye de insan düşünmeden edemiyor bazen🌸
Eslem_1 prensesannesiiiiii ilk derken ilk 3 ay mı? İlk 3 ay zaten direkt folik asit kullanıyoruz zaten benim dediğim 3 ay sonra verilen gyno ferro ve vitamin ilacı😊 siz sadece doğuma kadar gyno ferro mu kullandınız vitamin kullanmadınız o zaman öyle mi? Çünkü vitaminlerin içinde de folik asit oluyor 🌸
mirage333 Eslem_1 aynen doguma kadar dedi. Bugun kontrolum vardi aslinda ama şuan karantinadayim. Haftaya gidince yine bir sorayim doktora ben.
Maviyisevenkadin Eslem_1 Evet doğuma kadar kullandıracak galiba. Bende Gyno Ferro sadece tuvaletin rengini ve katılığını etkiledi. Hiçbir ilacın yan etkisini görmedim kaç aydır. Kişiden kişiye değişebilir tabi yan etkileri. Aylık kan veriyorum, fazla olan bir değer çıkmadı hiç.😊
prensesannesiiiiii Eslem_1 ilk kesyi görmeye gittiğimde izmirdeydim folik asit ve kan ilacı verdi 5 haftalıktı 10 haftalıkken Erzuruma geldik ganyo fero verdi lan ilacım ve folik asitim vardı sağlık ocağına sordum ganyo feroyu kullanman yeter dedi ben 10. Haftada kullanmaya başladım 36 haftaya kadar onuda doktorum bırak demedi ben kendim bıraktım
Eslem_1 mirage333 geçmiş olsun 💐 ben de başka bir doktora soracağım önümüzdeki hafta yani tamam hamileyiz belki dozu yükseltebiliyorlardır ama yine de şüpheye kapıldım bu kadar folik asite gerek var mı diye hatta bugün doktora telefon açıp soracağım 😅
Eslem_1 mirage333 evet yazarım ilk bu ilaçları verdiğinde de sormuştum aslında hocam bu kadar yükleme fazla olmaz mı demiştim olmaz demişti ama yine soracağım çünkü fazlasının zararı da olabileceği ihtimalini bilmiyordum yeni öğrendim🌸
Eslem_1 mirage333 merhaba canım şimdi doktorumu aradım folik asiti en fazla 1200 mikrograma kadar verebiliyoruz sıkıntı oluşturacak doz değil dedi bendeki zaten gyno da ve diğer vitamindeki folik asit toplamda 800-900 mikrogram yapıyor 😊 risk oluşturacak olan dozlar 5-6 mg olanlarmış gebelikten önce yüksek dozda aldıkları için DNA kırıklığı yapabiliyor onlar dedi😊 sendeki de 800 mikrogram sanırım her iki vitaminin toplamı